home ECONOMIE, EVENIMENT, MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Ce legătura există între dosarele Nicolae Popa şi Banca Agricolă (Romania libera)

Ce legătura există între dosarele Nicolae Popa şi Banca Agricolă (Romania libera)

Share

Procurorii au descoperit că expertul care l-a ajutat pe Vîntu să scape de sub învinuire în dosarul penal „FNA-Banca Agricolă” era administratorul unei societăţi la care acţionar majoritar era o firmă din Cipru, controlată de SOV.

Scandalul FNA-Banca Agricolă a fost readus acum în atenţia publică chiar de SOV. Într-una dintre convorbirile sale interceptate de SRI, SOV susţine că a organizat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu pentru a se răzbuna deoarece acesta i-ar fi redeschis dosarul penal în care era acuzat că a instigat la prejudicierea Băncii Agricole cu circa 9 milioane de dolari.

FOTO: SilverBearCafe – How to launder money

Măi, ştii, ca să spunem până la capăt, suspendarea a fost făcută ca urmare a alianţelor pe care le-am construit eu pentru suspendare, pentru că mi-a deschis dosarul cu Banca Agricolă. (…) Şi am vrut să-i dau o lecţie, dar nu până la capăt“, îi spunea Vîntu jurnalistului Bogdan Chireac în noiembrie 2009.

Expertiză făcută de omul lui Vîntu

În dosarul în care Vîntu este cercetat pentru favorizarea lui Popa au apărut indicii care pot redeschide dosarul FNA-Banca Agricolă, prin legăturile dintre firma cipriotă Comac şi expertul Alexandru Bunea.

Şi totuşi, când îl aduceţi pe Popa? (Gabriel Bejan pentru Romania libera)

Procurorii au coroborat interceptările cu documentele obţinute de la auto rităţile cipriote şi au ajuns la concluzia că SOV se află în spatele firmelor Comac Ltd şi Elba Hold Ltd din Cipru, firme prin care Vîntu a ordonat să i se transfere 50.000 de euro lui Nicolae Popa într-un cont din Jakarta-Indonezia (unde acesta s-a ascuns pentru a nu executa pedeapsa de 15 ani închisoare pe care a primit-o în dosarele FNI-FNA).

Potrivit presei, în 1998, expertul Alexandru Bunea era administratorul firmei Petrom Aviation SA, unde erau acţionari Asociaţia salariaţilor de la Petrom, (condusă de Liviu Luca), SOV Invest (administratorul FNI-FNA) şi GM Invest.

La această din urmă firmă, 87,87% din acţiuni erau deţinute de Comac  Ltd, societatea cipriotă prin care Vîntu i-a transferat lui Popa 50.000 de euro… citeste tot aici

Share