home POLITICA Ce a mai rămas din legenda copilului sfâşiat de maidanezi?

Ce a mai rămas din legenda copilului sfâşiat de maidanezi?

Share

Aproape nimic. Răul însă a fost deja făcut, mecanismul de ucidere a unor fiinţe nevinovate a fost declanşat, de data aceasta sub acoperirea legii. Ne este ruşine că trăim într-un oraş în care se întâmplă aceasta.

Deja au început să apară aproape zilnic cadavre de câini otrăviţi cu furadan. În acest timp, angajaţii ADP Sector 2 sunt urmăriţi penal pentru moartea lui Ionuţ.

Dar pe ei nimeni nu îi va eutanasia. Nici nu-i va otrăvi cu furadan. Ei sunt oameni, sunt fiinţe superioare. Legile la ei sunt complicate, poţi să scapi ani în şir nepedepsit.

Nici pe bunicuţa care se pare că, în timp ce copilul era sfăşiat, bea relaxată o bere şi fuma. Nici pe apropitarul care şi-a lăsat terenul transformat în maidan, cu nişte câini înrăiţi dincolo de gard şi cu o spărtură în gard, cum sunt poate mii de terenuri virane în Bucureşti.

Poate că prin spărtură noaptea intrau boschetari, să doarmă pe maidan. Nici pe primarii care nu au făcut aproape nimic în toţi aceşti ani ca să dispară în mod natural populaţia canină din Bucureşti nu îi întreabă procurorii de sănătate. Ei nu vor fi eutanasiaţi. Au auzit de furadan din povestea dispariţiei Mădălinei Manole, şi cam atât.

Poate că, dacă şi-ar fi făcut treaba, acum nu mai existau maidanezi, comunitari sau nu, în Capitală. În schimb, ura este direcţionată sistematic, prin mass-media aceasta tembelă, avidă de sânge, de senzaţional, spre doi mari vinovaţi colectivi: câinii şi asociaţiile de gen Cuţu-Cuţu, Vier Pfoten etc..

Iar vectorii primari din interstiţiile sociale bucureştene, care propagă această ură, sunt oamenii ce urăsc bietele patrupede. Cei care sunt astfel sunt uşor de recunoscut. Atunci când îţi trece ţie, iubitor şi crescător de animale, un astfel de om pragul, la vederea patrupedului pe care îl creşti în casă ochii le ies din cap, părul li se zburleşte, raţiunea li se ofileşte.

Degeaba le spui: câinele acesta se apropie de tine să îţi dea bineţe, nu vrea să te atace. E blocat de groază. Groaza aceasta se materializează într-o ură atavică. Câinele are, vezi Doamne, păr, paraziţi, viermi, purici, iei de la el boli, iată nişte locuri comune arhivehiculate de cei ce nu ştiu că crescătorii de câini nu au nici astm, nici viermi intestinali, nu sunt purtători de paraziţi, nu au purici.

Ba, mai mult, obligat să faci curat la câine şi acolo unde câinele face dezordine să faci ordine, eşti într-o continuă operaţiune de făcut curăţenie şi ordine în jurul tău.

Copiii care cresc cu câini lângă ei nu sunt nici bolnavi, nici purtători ai unor agenţi patogeni… iar când vezi un maidanez că vine spre tine, cerându-ţi prietenia sau barem bunăvoinţa, dacă nu eşti sigur cât de curat este nu trebuie să faci altceva decât să nu-l atingi, ori, dacă îl atingi, îl mângăi, nu trebuie decât apoi să te speli cu săpun pe mâini şi pe faţă.

E greu de explicat aceasta cuiva care este educat să se teamă de câine.

• vezi aici un film despre cât de mult își poate iubi stăpânul un câine: Hachiko Monogatari (regia Seijirô Kôyama)

Citeşte şi
Analistul Bogdan Chirieac era convins că preşedintele Iohannis nu îl va accepta pe Eugen Nicolicea
Steagul UE se demonstrează în această seară a a deveni mai puternic decât teama de
Una din cele mai importante institutii media din Romania, postul Realitatea TV, se afla in
Iliescu poate fi aplaudat cu brichete, monezi şi ouă stricate la premiera filmului în care
Fostul ministru al Justiţiei şi şef al diplomaţiei române, Cristian Diaconescu, scrie pe Ziare.com un
Rovana Plumb şi Carmen Avram s-au făcut de râs la Bruxelles. O firmă de lobby
Obiectivul Alianţei 2020 USR-PLUS este să dea României preşedintele, primarul Bucureştiului şi prim-ministrul, a declarat
România se află la un pas de intrarea în mecanismul premergător activării Articolului 7 din
Viceprimarul PSD, Marian Olan, din comuna giurgiuveană Izvoarele, apare într-o filmare amenințându-l cu o sabie
Este panică mare la PSD. Duminică vor veni peste şapte milioane de români la vot.
Share