Câteva idei utile despre ce ar mai putea face Victor Ponta

Share

După ce, acum câţiva ani, scriam un pamflet despre ce ar mai trebui să facă Victor Piţurcă pentru a fi dat afară de la Naţională, acum a venit rândul lui Victor Ponta.

• Ce a trebuit să fac ca să mă dea ăştia afară (de la Naţională), by Victor Piţurcă

Facem acest gest de caritate, sperând să-l ajutăm pe prim-ministru pentru o mai bună şi mai responsabilă guvernare, în dorinţa de a ajusta performanţele oricum remarcabile ale Cabinetului Ponta.

Aşadar, îi sugerăm lui Ponta:

Să-şi tragă un glonte-n cap, sigur o să iasă pe partea cealaltă fără să-l rănească.

Să se urce pe gardul de la Palatul Cotroceni şi să cânte cucurigu, apoi să strige de cinci ori “Jos Neamţul!”, evident, după ce serviciul său de presă a convocat presa română şi internaţională.

Să se ducă în vizită oficială în Coreea de Nord, cu escală în Dubai.

Să-i scrie lui Frans Timmermans, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisarul european pentru O mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale, lui Barack Obama, lui Ban Ki-Moon şi Angelei Merkel o (nouă) scrisoare deschisă, că în România procurorii băsişti au dat săptămâna trecută o lovitură de stat contra cabinetului său.

Să-şi opereze creierul de ruptură de ligamente.

Să citească, atent, cu mare atenţie Legenda lui Chu.

Să-şi şteargă pozele din telefonul mobil, nu se ştie niciodată cine îţi intră în el.

Să meargă în continuare pe drumul pe care a pornit. Este perfect aşa: cu cât mai rămâne o zi în funcţie, cu atât PSD se apropie mai mult de binecuvântatul moment în care va deveni istorie.

Să delege competenţele de prim-ministru unui urs Koala.

Când se culcă noaptea, în pat, să-şi pună negreşit şi ciocul de papagal, şi coarnele de ren.

Share