home EVENIMENT, POLITICA Cătălin Toma (PNL Vrancea) l-a învins pe Marian Oprişan în urban

Cătălin Toma (PNL Vrancea) l-a învins pe Marian Oprişan în urban

Share

Tot orăşenii i-au copt-o omului… bietul Marian Oprişan (PSD) a fost învins de Cătălin Toma (PNL), la Vrancea, de ei.

Conform datelor rezultate după numărarea voturilor, Cătălin Toma, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS, a reuşit să-l surclaseze la urne, în scrutinul din 27 septembrie, pe candidatul social democrat Marian Oprişan, în trei din cele cinci municipii și oraşe ale judeţului Vrancea.

Oprişan a fost votat mai mult la ţară, însă la diferență foarte mică și-n orașele Odobești și Mărășești. Diferența dintre Toma și Oprișan a fost, după scrutinul de duminică, de 5.425 de voturi în favoarea liberalului.

Conform cifrelor rezultate după numărarea buletinelor de vot introduse de alegătorii vrânceni în urne duminica trecută, Cătălin Toma, fost primar al comunei Jariștea, a câștigat bătălia electorală cu Marian Oprișan în mediul urban, explică Ziarul de Vrancea.

Astfel, Cătălin Toma a obţinut 49,62% în mediul urban, în timp ce pe Marian Oprișan l-au preferat doar 35,63% dintre alegătorii vrânceni din mediul urban. Cele mai multe voturi le-a primit Cătălin Toma la Focşani, 15.972 (municipiul reședință a județului Vrancea câştigat la Primărie de pesedistul Cristi Misăilă cu 14.508 voturi), în condiţiile în care pentru Marian Oprişan au fost introduse în urne doar 10.041 voturi. În afară de Municipiul Focșani, Cătălin Toma a fost câştigător detaşat şi în alte două Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din mediul urban din Vrancea. Acestea vor fi conduse în mandatul 2020-2024 de primari liberali.

La Adjud, Cătălin Toma a obținut 3.126 de voturi, iar Marian Oprişan numai 1.800 de voturi.

La Panciu, Cătălin Toma a fost preferat de 2.113 dintre alegătorii prezenți la urne, iar Marian Oprișan de doar 922 votanți pănceni.

La Mărăşeşti, în schimb Oprișan a luat 2.345 de voturi, iar Toma 1.165 voturi.

De asemenea, la Odobeşti, Oprișan a câștigat cu 2.043 de voturi, faţă de 1.519 ale lui Cătălin Toma.

Oprişan l-a învins pe Toma și în mediul rural, însă la o diferență foarte mică de voturi. Din însumarea voturilor din cele 68 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din mediul rural din județul Vrancea, rezultă că Marian Oprișa a obţinut 42.034 de voturi, faţă de 41.725 de voturi luate de Cătălin Toma. Deci Oprișan l-a devansat pe Toma în mediul rural cu doar 209 voturi. Calculat în procente, Cătălin Toma a obţinut 43,13% în mediul rural, iar Marian Oprişan 43,45.

Share