home POLITICA, Rep. MOLDOVA Cătălin Predoiu (PNL): În 1991 puteam să facem România Mare

Cătălin Predoiu (PNL): În 1991 puteam să facem România Mare

Share

Deputatul PNL Cătălin Predoiu afirmă că în 1991 s-ar fi putut reface unirea cu Republica Moldova. Aceasta dacă Bucureştiul ar fi avut puţin curaj. Predoiu subliniază că rămâne o datorie pentru generaţiile din prezent să poată înfăptui Marea Unire.

Memoriile talentatului domn Cristian Sima

Cătălin Predoiu: Să ne gândim cu recunoştinţă la eroii noştri

Să ne gândim cu recunoştinţă la eroii noştri din Sfatul Ţării care, în 27 Martie 1918, au hotărât Unirea. În numele fraţilor noştri români de peste Prut. Mulţi dintre ei au fost martirizaţi ulterior de puterea sovietelor, după ce România Mare a fost dezmembrată şi ţara acoperită de bolşevism.

În 1991, am fi putut reface această unire, dacă Bucureştiul ar fi avut puţin curaj. Rămâne o datorie pentru generaţiile de astăzi, să convingă şi să poată înfăptui Marea Unire.

, a scris Predoiu duminică, pe Facebook, conform Agerpres. El şi-a însoţit postarea pe pagina de socializare cu o listă cu numele a 11 deputaţi din Sfatul Ţării de la Chişinău care au votat unirea cu România în martie 1918, iar ulterior au fost ucişi de către NKVD, în perioada de după 1940.

Share