Cat de sigur este sa mergi la salonul de infrumusetare in aceasta perioada

Share

Frizeriile și saloanele de coafură au fost afectate la inceputul pandemiei de coronavirus, aproape la fel de mult ca domeniul HoReCa deoarece au fost considerate un mediu propice răspândirii virusului. În țări precum Germania, mulți patroni de frizerii și coaforuri se tem pentru viitorul afacerii lor dacă pandemia va continua.

După o perioadă de aproximativ două luni de carantină în întreaga țară, aceste afaceri au fost redeschise dacă au respectat anumite măsuri de protecție. Mersul la salonul de înfrumusețare nu este interzis în prezent, dar se vor respecta regulile de distanțare socială și cele de igienizare. Se va schimba puțin modul în care mergeam să ne tundem, dar vom putea beneficia de aceleași servicii ca dinainte de pandemie.

Chiar dacă foarte mulți oameni lucrează de acasă sau își fac vacanțe mai rar, ei tot au nevoie de servicii de înfrumusețare. În special femeile sunt cel mai interesate de servicii de înfrumusețare și nu vor renunța la ele nici atunci când este periculos. Totul este posibil dacă se respectă anumite reguli cum ar fi distanțarea socială, purtarea unui echipament medical de protectie, igienizarea și dezinfectarea instrumentelor folosite, purtarea măștii de protecție pe toată durata serviciilor atât de către personal, cât și de către persoana beneficiară.

Lucrurile s-au schimbat puțin în acest mediu destinat înfrumusețării prin faptul că se va lucra doar cu programări pentru ca persoanele să nu se adune în sala de așteptare. Mai mult saloanele nu vor mai oferi reviste, ziare, băuturi, în timp ce toaletele vor fi folosite doar de angajați. Vor fi instalate aparate de igienizare la intrarea în frizerie pentru ca persoanele care intră să se dezinfecteze. De asemenea, se recomandă folosirea plății cu cardul în detrimentul plăților în numerar. Personalul va purta măști de protecție, mănuși de protecție și viziera medicala.

Dacă ar fi să comparăm 3 activități în ordinea descrescătoare a riscului de a te infecta cu coronavirus mersul la frizerie ar fi mai periculos decât o întâlnire cu prietenii sau călătoria cu avionul. Cnet.com a efectuat un studiu care a condus la această concluzie. Așadar, este mai sigur să mergi să te vezi cu prietenii sau să călătorești cu avionul decât să te tunzi. Totuși dacă vrei neapărat să mergi asigură-te că salonul are o ventilație corectă sau că personalul poartă mască și vizieră de protecție.

Așadar dacă respecți toate măsurile de siguranță, ai șanse mici să te infectezi. Totul este relativ. Te poți infecta și din cauza factorilor externi, nu numai datorită acțiunilor tale. De exemplu, un om care strănută spre tine te-ar putea infecta chiar dacă tu respecți cu strictețe distanțarea socială și purtarea măștii. Este nevoie să fii atent la oamenii din jur, nu numai la comportamentul tău.

Share