Costel Casuneanu, Florin Costiniu si Marius Locic arestati pentru 29 de zile

Share

Dupa 15 ore de proces si o ora de deliberari, instanta de judecata a decis ca Marius Locic, Costel Casuneanu si Florin Costiniu sa se intoarca in arest, unde este posibil sa stea pentru inca 29 de zile.

La iesirea din sala de judecata, judecatorul Florin Costiniu, destul de daramat, a anuntat ca a declarat deja recurs, vizibil marcat de ceea ce i se intampla. Asadar, cei trei vor fi judecati in stare de arest si nu in stare de libertate, asa cum si-ar fi dorit probabil.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 29 de zile a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu.

Exista posibilitatea ca luni sa avem o alta premiera. Cei noua judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa judece decizia de azi a instantei, executorie, dar nu definitiva, prin care trei persoane, inclusiv colegul lor Costiniu, au fost arestati pentru 29 de zile.

Si din acest punct de vedere avem de-a face cu o premiera. Simptomatic este ca sistemul e atat de corupt si putred, iar coruptii sunt atat de usor de intalnit in magistratura, ca judecatoarea Corina Michaela Jijie care a decis arestarea pentru inca 29 de zile a celor trei are un sot, pre numele lui Antonel Jijie, subprefect de Dambovita si ar fi implicat intr-o afacere imobiliara discutabila impreuna cu deputatul PSD Ion Dumitru.

Şi senatorul PSD Cătălin Voicu a avut azi drum la Înalta Curte, unde magistraţii au dat un nou termen cererii de eliberare a acestuia sub control judiciar, pe 30 aprilie. Motivul – avocatul lui Voicu a lipsit pe motiv că nu a avut timp să-şi pregătească apărarea.

Aşa că senatorul PSD s-a întors la Spitalul Penitenciar Jilava.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat, în urmă cu o săptămână, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Share