Fostul premier al PSD, exponent al intelectualităţii de stânga, alături de sociologul Vasile Dîncu, continuă să se facă de râs copios.
Recent, Viorica Dăncilă a colaborat cu jurnalista Marga Nițu, la publicarea unei cărți-interviu, în care discută despre relațiile din PSD, dar și despre felul în care a evoluat relația ei personală cu Liviu Dragnea.
Cartea, intitulată „Viorica Dăncilă, partea ei de adevăr”, este plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri, acestea fiind întâlnite cam la fiecare trei pagini. Inclusiv numele „Dăncilă” este scris uneori cu literă mică, iar cuvintele sunt în multe situații masacrate, spune Carmen Dumitrescu.
Interviul urmărește să explice activitatea Vioricăi Dăncilă, în calitate de premier al României, prin prisma percepțiilor ei subiective.
Reies astfel relații tensionate cu Paul Stănescu, Adrian Gâdea sau Marcel Ciolacu, fostul premier al României acuzându-i pe aceștia de infracțiuni, trădare și combinații politice, cu efecte asupra Justiției.
Printre altele, Viorica Dăncilă se declară scârbită de aceste influențe masculine.
„Da, eram singură în fața a cinci bărbați. Nu mi-a fost teamă de ei. Acum știu că, la un moment dat, vor fi condamnați de oameni și de partid, pentru că au făcut foarte mult rău.
Ei spun că Liviu Dragnea a făcut rău acestui partid. Da, Liviu Dragnea a făcut rău PSD-ului, dar și ei periclitează partidul prin modul duplicitar de a acționa. Îl acuză pe Dragnea că a modificat legile justiției… Păi ei erau în Parlament.
Acești oameni lași nu au avut curajul să spună atunci, cum a făcut-o Viorica Dăncilă, că nu sunt de acord cu modificarea codurilor penale. Lașii aceștia se comportau ca niște slugi și au votat tot ce li s-a cerut.
Paul Stănescu este unul dintre acești lași”, conchide Viorica Dăncilă, în cartea-interviu.
Dar și mai interesante sunt mărturiile despre Dragnea. Aceasta spune că și din închisoare Dragnea a făcut eforturi pentru a-i închide ei orice portiță, pentru obținerea unei candidaturi la alegerile parlamentare.
Lucru interesant, de vreme ce astfel Dăncilă dezvăluie (probabil fără să-și dea seama) că Dragnea continuă să aibă influență asupra unei părți a PSD, chiar din spatele gratiilor.
„Aceiași oameni care s-au dus și au mințit, îmi dădeau și mie aceleași mesaje, că a zis Liviu Dragnea, că a făcut Liviu Dragnea, dar eu am avut tăria să mă duc la el și să întreb, am avut tăria să spun adevărul, chiar dacă acesta nu era cel care mulțumeau (citat exact, greșelile gramaticale nu ne aparțin) pe Liviu Dragnea sau pe alții. (…)
Cred că mă urăște, altfel nu îmi explic de ce, în închisoare fiind, a dat telefoane a oameni prin județ pentru a nu mă pune pe liste la parlamentare”, a mai specificat Dăncilă.
În cele din urmă, aceasta spune că se așteaptă la reacții din partea presei „plătite de PSD”, la apariția cărții ei-interviu, dar că asta n-o deranjează, pentru că nu a pornit la acest drum, al scrierii de memorii, cu intenția vreunei răzbunări, ci doar pentru a avea cumva un drept la replică la tot ce s-a scris sau s-a spus despre ea.
E drept, nu prea convinge, dar cartea are elemente interesante, de la care pot pleca câteva investigații de presă foarte serioase, cu privire la oameni din jurul lui Dragnea încă aflați în funcții publice.