Carmen Avram (PSD): „Domnul președinte Iohannis mă jignește în fiecare discurs!”

Share

Carmen Avram, cu părul vâlvoi, râzând cu ochiul stâng şi plângând cu celălalt, dovedeşte că a pierdut contactul cu realitatea.

Europarlamentarul PSD Carmen Avram susţine că se simte jignită de fiecare dată când preşedintele Klaus Iohannis face referiri la PSD.

Într-un interviu pentru România TV, Carmen Avram a declarat că, dacă ar fi din nou jurnalistă, l-ar întreba pe Klaus Iohannis „de ce nu îi iubeşte pe români”.

„De ce nu iubeşte România? De ce nu îi iubeşte pe români? N-am votat cu Klaus Iohannis, dar i-am dat un cec în alb. (…) N-am folosit niciodată în public limbajul pe care domnul preşedinte îl foloseşte la adresa PSD şi la adresa mea.

Domnul preşedinte mă jigneşte în fiecare speech pe care-l ţine. (…) De fiecare dată când vorbeşte despre PSD în termenii în care vorbeşte, vorbeşte şi despre mine. Eu sunt doar un român”, a susţinut europarlamentarul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că încercarea PSD, de a corecta prin Parlament finanţele ţării, este ”pur şi simplu jalnică” şi constituie ”o abordare populistă electoralistă”, care nu face cinste social democraţilor.

„Nu ar fi existat, se pare, bani (pentru majorarea punctului de pensie cu 40%, n.r.), nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi în condiţiile în care nu am fi avut această criză economică. Acum, când avem şi pandemia şi criză economică, este clar că bugetul s-a restrâns considerabil.

Totuşi, şi eu, şi premierul, şi ceilalţi membri din Guvern şi-au dorit o creştere şi pentru pensionari şi s-a realizat. Atât s-a putut, atât s-a realizat. Acelaşi lucru este valabil şi pentru eşalonarea dublării alocaţiilor pentru copii. Noi ne dorim aceste lucruri, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că, dacă ni le dorim, nu înseamnă că bugetul ţării permite tot ce ne dorim.

Este destul de regretabil că Partidul Social Democrat nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut mai mult şi această încercare a PSD de a corecta prin Parlament ceva ce nu se poate, adică finanţele ţării, este pur şi simplu jalnică, este o abordare populistă electoralista care nu le face cinste”, a precizat preşedintele Iohannis, la o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă ar promulga proiectele care prevăd majorarea pensiilor şi dublarea alocaţiilor, preşedintele a replicat că „finanţele publice nu pot fi extinse”, oricât de mult s-ar dori acest lucru.

„Asta o să vă spun atunci, dar este destul de clar că mai mult decât s-a decis până acum prin rectificarea bugetară nu este posibil în acest an. Finanţele publice nu pot fi extinse, oricât de mult ne-am dori. Asta este realitatea. Nu ne convine.

Nu am vrut pandemia, nu am vrut criză economică, dar trebuie să gestionăm treburile publice în aşa fel încât lucrurile să funcţioneze şi în acest an, şi în anul viitor, şi peste cinci ani şi aşa mai departe. Deci, eu cred că trebuie să ajungem să înţelegem cu toţii că o abordare responsabilă este cea mai sănătoasă pentru fiecare roman”, a spus Iohannis.

Share