Care sunt cele mai prestigioase marci de ulei moto?

Share

Uleiul moto este “ingredientul” fara de care functionarea optima si fiabilitatea motorului nu ar fi posibile. Uleiul moto are ca principala proprietate lubrifierea corespunzatoare a motorului, astfel ca tu sa ai parte de calatorii lipsite de griji.

Uleiul este insa un accesoriu al motocicletei extrem de vulnerabil. Dupa un numar de kilometri, incepe sa se arda. Neinlocuirea la timp a uleiului poate produce consecinta grave motorului si poate duce la scurtarea duratei de viata a acestuia.

Importanta uleiului moto

Asa cum am subliniat anterior, uleiul pentru motociclete este conceput pentru a curata toate componentele motorului cu care intra in contact. Aditivii sunt bine inserati pentru a curata formatiunile de carbon colectate pe piesele motorului. Uleiul moto este proiectat sa imbunatateasca eficienta si performanta motorului. Acesta ajuta sa pastrezi motorul curat, asa incat sa aiba capacitatea de a furniza cel mai bun consum de combustibil.

Particularitati

Uleiurile pentru motociclete sunt concepute pentru a face fata transmiei, mai precis a ambreiajelor umede gasite in majoritatea motocicletelor Uleiul trebuie sa fie suficient de alunecos pentru a proteja motorul, dar nu prea alunecos. Aceasta inseamna ca asigura un echilibru bun intre performanta ambreiajului, motorul si protectia transmisiei.

Marci de ulei moto de renume

Ulei ELF

De peste 40 de ani, uleiurile pentru motociclete ELF MOTO au oferit motociclistilor lubrifierea de inalta performanta ceruta de motocicletele lor.

Cu o istorie bazata pe sporturile cu motor competitive, uleiul pentru motociclete ELF MOTO este produs la un nivel excepțional de calitate, asigurandu-se ca motocicletele functioneaza cel mai bine cu o eficienta completa.

Gama de uleiuri a fostdezvoltata alaturi de parteneri profesionisti in sporturi cu motor, inclusiv MotoGP si este in permanenta imbunatatita si inovata pentru a garanta protectia si puterea motorului

Mai mult, ELF MOTO indeplineste, de asemenea, conceptia de ulei de motor pentru motociclete de inalta calitate pentru economisirea combustibilului, in viziunea organizatiei japoneze de standarde auto, Organizatiei internationale pentru standardinzare si Institutului American Petroleun, asigurand fiabilitate completa si calitate la cele mai ridicate standarde.

Ulei Motul

Uleiul Motul este un tip de lubrifiant sintetic 100%, bazat pe esteri, dezvoltat pentru a livra cea mai buna protectie a motorului pentru toate marcile consacrate de motociclete. Este considerant poate unul dintre cele mai bune marci de lubrifianti din lumea auto-moto.

A fost gandit pentru a reduce uzura motorului, dar si pentru a livra performantele esentiale in materie de utilizare cotidiana. Compania franzeza dezvolta in continuare sortimente noi de uleiuri, de data aceasta sintetice 70% din eliberarea totala de ulei. Sortimentul companiei are o categorie de produse pretroliere cu un grad ridicat de specializare, compatibile cu toate marcile de motociclete, de exemplu uleiul semisintetic 5100 10W40. Concernul francez este inscris in calitate de participant la proiectul european de protectie a mediului inconjurator.

Royal Purple

Este o companie producatoare de uleiuri de motor ce si-a dezvoltat o reputatie aparte. In randul detinatorilor de vehicule pe doua roti.

Uleiul sintetic Royal Purple are o tehnologie aditiva imbunatatita care ajuta la prevenirea contactului metal-metal dincolo de specificatiile GM dexos1 și ILSAC GF-5, oferind in acelasi timp o economie mai mare de combustibil si o protecție mai buna pentru echipamentele de emisii ale gazelor de esapament. Acest produs are, de asemenea, chimie aditiva anti-uzura brevetata, care minimizeaza efectele nocive pe care gazele de esapament le prezinta catalizatorului.

Shell Rotella

Comparativ cu uleiurile standard de 15W-40, acest produs va imbunatati consumul de combustibil cu 1,5%, in timp ce formula sa Triple Protection Plus combina uleiurile de baza complet sintetice cu aditivi avansati pentru a oferi protectie echipamentelor si o durată lunga de viata a motorului. Acest ulei sintetic este, de asemenea, fabricat pe baza de  tehnologie aditiva pentru a proteja impotriva efectelor de funingine, murdarie si alte impuritati.

Shell spune ca ROTELLA este proiectat cu stabilitate la forfecare pentru a rezista pierderii vascozitatii, ajutand in acelasi timp la mentinerea presiunii optime a uleiului. Acest produs este potrivit pentru vehicule cu motorina, inclusiv tractoare / remorci, masini clasice si camionete grele care permit un ulei SAE 5W-40, dar si motociclete.

Share