Când vom doborî Sistemul şi va fi stat de drept?

Share

Sistemul provoacă furia oamenilor obişnuiţi, dar când anume va fi doborît acesta şi anume în ce fel se va petrece asta?

Ca să fie un EuroMaidan (pentru că deja s-a fixat în conştiinţa publică credinţa că doar un soi de EuroMaidan românesc va da jos tot Sistemul), trebuie şi ca forţele coezive, generate de ura contra Sistemului, să fie mai puternice decât forţele care îi divizează acum pe protestatarii aflaţi în stradă şi îi ţine în casă pe cei ce au ieşit în primele zile şi acum nu mai ies, scârbiţi de interlopii, mercenarii şi ultraşii infiltraţi.

Uite, de exemplu, să luăm căldura: vă daţi seama ce se întâmplă dacă RADET, aflat în faliment, nu va mai livra căldură în această iarnă bucureştenilor? Atunci va fi un fel de EuoMaidan, cu “plecaţi cu toţii” pe buzele celor ieşiţi în stradă.

Încă o dată: aşa cum am mai spus, manifestanţilor de astăzi le lipseşte experienţa acestui gen de protest.

Noi, în debutul anului 1990, până la protestul maraton din Piaţa Universităţii, am luat-o-n freză de zeci de ori, ieşind ca bănănăii, neorganizaţi, în stradă şi am învăţat din mers să ne organizăm, treptat, luând bătaie la Mineriada din 28-29 ianuarie 1990, apoi în zeci de proteste mari şi mici.

Am coagulat ONG-uri militante, care au făcut mitinguri şi marşuri de protest. Apoi, aceste ONG-uri s-au coalizat între ele, treptat. Marea coalizare s-a făcut prima dată în Piaţa Universităţii.

Dar noi nu am reuşit, pentru că atunci România nu era pregătită. După 20 mai 1990, ONG-urile care s-au retras din PU au înţeles că, pentru a reuşi, trebuie lucrat la nivelul celulei sociale şi asta mai durează mult.

Ţara era atunci monocoloră, solidară cu Iliescu şi FSN, intoxicată de propaganda ăstora. Acum nu mai e aşa. Avem o şansă. Mai devreme (adică acum) sau mai târziu (când se va forma masa critică, cum am mai spus) ne vom lua ţara înapoi.

Revoltă, numele tău este România

Lumea se revoltă dramatic. Exemplul comentariului de mai jos, de pe Facebook, este simptomatic.

Userul care a scris textul pe care îl reproduc mai jos, a fost, aşa cum rezultă din text, de partea lui Ponta, apoi, treptat, s-a lămurit ce e cu acesta şi s-a întors împotriva lui.

Acum s-a lămurit pe deplin şi îl urăşte pe Ponta, pe care-l compară cu Diavolul, dar urăşte Sistemul şi tot ce îl reprezintă.

Este o chestiune de timp, de conjunctură şi de voinţă a factorilor implicaţi în fenomenul politico-justiţiar ca Sistemul să se prăbuşească în sine, îndiferent dacă protestul din Piaţa Universităţii va expia sau nu.

Desigur, dacă manifestaţia va continua, adică va apărea ceva ce o va revigora, căderea aceasta va fi mai rapidă, iar dacă nu, va fi mai lentă, treptată, în ani de zile poate.

Vio Grz shared Alaturi de Victor Ponta‘s photo3 hrs · Edited

Victor Ponta, am să te urmaresc asa precum urmaresti Diavolul, si nu călcându-mi pe inimă asa cum am crezut, ci cu entuziasm.

Pentru că vreau să-si dispară rânjetul acela de pe fata de ”român mândru”, pentru că nu te mai suport, pentru că îmi repugnă tinuta ta, mersul tău golănesc, discursul tău nesimsit, mistocăreala ta de derbedeu de cartier, mutra ta arogantă si tot ceea ce reprezinsi ca individ, respectiv suma tuturor defectelor ce pot zăcea în omenire.

Tu esti un prădător. si ca să nu ajungi să-mi prazi tara, mă duc să ma rog ca sa te gasesc si in gaura de vipera ca să dispari asa cum a dispărut tovarăsul tău de golănii, Antonescu.

Share