Camera Deputatilor nu acrediteaza jurnalistii independenti

Share

Avem un comunicat Active Watch despre (ne)acreditarea jurnalistilor freelanceri, din care intelegem ca jurnalistii din speta celor printre care se afla cei mai multi indivizi ce si-au pus pielea pe bat in fata patronilor eolieni, felini sau patricieni, pentru ca doamna Roberta Anastase, membru marcant PD-L, sa poata sa se exprime liber si in conditii civilizate pe orice post de televiziune si, in general, in mass-media, sunt acum mistocariti de aceeasi doamna si de catre aparatul dumneaei de lucru.

Asupra caruia ori nu are putere, ori nu-i pasa, ori n-o intereseaza, ori nu are timp, ori are timp, dar din vara trecuta si pana acum nu a avut chef, asa ca nici nu mai conteaza ca jurnalistului independent Emilia Sercan, fost sef al investigatorilor de la Realitatea TV, ii sunt incalcate drepturile legale (si ne referim exact la Legea privind accesul la informatiile de interes public).

Sper ca, pana cand voi da drumul la publicatia mea, cu angajati, sa ma pot acredita si ca free-lancer, daca doresc, unde doresc, si din partea organului de presa om-publicatie StareaPresei.ro si de aceea imi doresc ca si Emilia Sercan sa fie acreditata cat mai rapid de catre Camera Deputatilor.

Ca sa ma exprim mai clar: nu este chiar prima data cand PD-L da dovada de ostilitate (ori cel putin nepasare) fata de jurnalistii care-si fac meseria cinstit. Voi aminti precedentele aici.

Au fost intai problemele privind initiativa legislativa din timpul ministeriatului Monicai Macovei, cu ascultarea telefoanelor fara ausvaisul unui magistrat. Am inteles ca procurorii nu-si pot face treaba, ca nu-i lasa judecatorii corupti din sistemul ticalosit, dar solutiile sunt altele, mult mai profunde: daca judecatorii sunt corupti, sa fie anchetati si deferiti Justitiei.

Apoi, au aparut probleme cu un alt ministru al Justitiei, care a vrut sa bage pe gat, prin urechea stanga, jurnalistilor niscaiva prevederi samavolnice in Codul Civil. Nu am mai inteles nimic.

De curand, noul ministru al Muncii a inceput sa descopere apa, roata, electricitatea si telegraful si si-a dat seama ca drepturile de autor nu sunt taxate. Seara si-a dat seama. A doua zi dimineata a deschis gura si a facut o declaratie de presa.

La pranz era scandal. In seara urmatoare, deja un patronat dambovitean tipic, ilegitim, pus la punct de Cornete & Compania de Noaghea si lumina, ii capsasera coada, de era gata-gata sa-si piarda gandirea. Noroc ca l-au trezit reprezentativii, iar de-atunci tace malc.

Poate ca politicienilor nu le pasa de efectele legilor pe care le dau, dar celor pe pielea carora sunt experimentate toate aberatiile da.

Sau poate ca politicienilor le pasa, dar nu stiu cum anume sa se manifeste. Exista unii autisti care, atunci cand spun “te iubesc”, se aude un muget. Oamenii aceia au o scuza si sunt demni de compasiunea si ajutorul nostru neconditionate.

In schimb, politicienii au obiceiul sa-si manifeste respectul fata de niste oameni care le-au dat credit si i-au aparat (uneori prea mult si prea pe fata) scotand pistolul si impuscandu-i chiar pe acei indivizi fix in cap, intre ochi. La un moment dat, oamenii de acest gen nu mai au nici o scuza si nu-i va mai ajuta nimeni, niciodata, nicicum.

Share