home CORUPTIE, POLITICA Călin Popescu Tăriceanu face o declaraţie ciudată tare de tot

Călin Popescu Tăriceanu face o declaraţie ciudată tare de tot

Share

Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri seară la TVR că nu este de acord și se va opune unei inițiative pentru amnistie și grațiere. Șeful Senatului motivează această decizie spunând că, dacă va susține așa ceva ar putea fi acuzat că o face pentru interesul propriu.

Călin Popescu Tăriceanu spune că nu vrea să se scape pe el însuşi de Justiţie

Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public.

Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții. Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!».

Călin Popescu Tăriceanu şi dilema autoincriminării

Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. Cu atât mai mult în condițiile actuale nu pot să fiu de acord ca o astfel de decizie să se ia, pentru că voi fi acuzat că fac politică în interes propriu.

, a spus Tăriceanu. Cu alte cuvinte, din felul în care se exprimă inteligentul politician, se poate înţelege în egală măsură că se referă la faptul că, prin OUG pe amnistie şi graţiere, Dragnea vrea să scape de Justiţiei.

De asemenea însă se înţelege.şi că s-a gândit că se poate scăpa pe sine de Justiţie şi spune cu glas tare că nu o face.

Share