home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Călin Popescu Tăriceanu: Augustin Lazăr minte de îngheaţă apele!

Călin Popescu Tăriceanu: Augustin Lazăr minte de îngheaţă apele!

Share

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris că procurorul general Augustin Lazăr ”minte de îngheață apele”. Lazăr se referă la faptul că o hotărâre de guvern dată pe când Tăriceanu era premier stă la baza protocoalelor cu SRI.

Potrivit lui Tăriceanu, Hotărârea de Guvern din 2005, privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 – 2007, nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție.

Tăriceanu mai întreabă unde se vorbește despre echipele mixte și subliniază că ”practicile și metodele specifice perioadei comuniste nu se regăsesc în HG”. Ce face Lazăr este o interpretare proprie a hotărârii de Guvern pentru a-și scăpa pielea, susţine politicianul.

Postarea integrală a lui Călin Popescu Tăriceanu

Procurorul general minte ca să își scape pielea

Constat că procurorul general este capabil de orice pentru a-și scăpa pielea, chiar și să mintă în spațiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezintă altceva decât o interpretare proprie dată hotărârii de guvern din 2005.

HG 231 nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție. Strategia enunța o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare și a drepturilor și libertăților individuale.

Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016.

Călin Popescu Tăriceanu: Augustin Lazăr, o manipulare ieftină

Ceea ce face Augustin Lazăr reprezintă o manipulare ieftină pentru a-și salva pielea, aruncând vina. Trebuie spus adevărul: protocoalele semnate și dezvăluite în acest an au conținut măsuri care nu au fost prevăzute în nicio lege.

Protocoalele secrete au adăugat la legislația în vigoare doar prin simpla înțelegere dintre șefii din procuratură și cei din servicii. Unde în HG 231 se vorbește despre echipele mixte? În ce paragraf din HG se spune despre faptul că informațiile existente la dosar nu trebuie să fie puse la dispoziția învinuitului?

Rolul de poliție judiciară a fost stabilit prin mica înțelegere dintre procurori și servicii, nu de HG. Raportarea procurorilor față de servicii în termen de 60 de zile este o invenție a minților strălucite care au semnat protocoalele.

Călin Popescu Tăriceanu: Augustin Lazăr, acţiuni de procuror comunist

Augustin Lazăr încearcă prin comunicate precum cel al Parchetului să își justifice acțiunile de procuror comunist. Practicile și metodele specifice perioadei comuniste nu se regăsesc în HG.

Ele au fost adăugate ulterior de către conducătorii vremelnici ai instituțiilor din justiție și de către serviciile de informații.

Dacă Augustin Lazăr consideră că prin manipulare își salvează pielea și poate fugi de dat explicații pentru activitatea sa se înșeală amarnic. Procurorul general minte de îngheață apele doar pentru a deturna atenția de la acuzațiile care i se aduc.

Share