home POLITICA Cabinetul Grindeanu îşi asumă răspunderea pe OUG elefant

Cabinetul Grindeanu îşi asumă răspunderea pe OUG elefant

Share

Cabinetul Grindeanu nu renunță la Ordonanțele de Urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale. Ministrul Justiției Florin Iordache a declarat că Executivul își asumă răspunderea pentru cele două acte normative.

După dezbaterile publice, cele două acte normative pot suferi modificări. Totul depinde de părerile care vor veni din partea societății civile și specialiștilor, spune Iordache.

E decizia Guvernului. Poate adopta orice variantă… şi OUG, dar şi varianta angajării răspunderii, şi proiect de lege trimis în Parlament. Dacă vorbim de graţiere, e un ceas care ticăie, e un an pierdut. La final înseamnă o notă de plată de 80 de milioane de euro pe an pentru România.

, susține președintele PSD, Liviu Dragnea.

Cabinetul Grindeanu şi PSD joacă la aşteptare

Klaus Iohannis afirma că proiectele OUG sunt ”neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație”.Cele mai autorizate voci din Justiție s-au pronunțat contra. Jocul, credem noi, este următorul.

Dragnea a pasat răspunderea pe guvernul său. Indiferent ce va ieşi, el o va face pe obiectivul şi va spune:

Dom’le, aşa a votat Parlamentul. E voinţa reprezentanţilor poporului. Ce mai vreţi? A fost dezbatere publică, aşa cum aţi cerut. Gata, asta e.

Practic, PSD-ul lui Dragnea procedează ca Rusia. Impune contra regulilor şi tratatelor internaţionale realitatea faptică. La fel va proceda şi clica asta de infractori. Restul depinde numai de noi. Românii trebuie să iasă din nou în stradă.

Share