home CORUPTIE, POLITICA Bună ziua, Babă Floare. Dăncilă îi cere lui Orban să se consulte cu clasa politică

Bună ziua, Babă Floare. Dăncilă îi cere lui Orban să se consulte cu clasa politică

Share

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă îi cere premierului Ludovic Orban să accepte să se consulte cu clasa politică. Ea îl acuză pe premier că are tendinţe dictatoriale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Aroganta guvernanţilor = dezastru pentru România. Am atras atenţia de mai multă vreme că Guvernul Orban trebuie să lase deoparte modul de acţiune unilateral şi atitudinea atotştiutoare şi să accepte consultarea cu societatea şi clasa politică. Îi asigur pe guvernanţi că acest lucru n-ar fi un semn de slăbiciune, ci unul de înţelepciune.

Semnalul dat ieri de partidele parlamentare este foarte important şi are rolul de a repune Parlamentul în centrul sistemului politic. Starea de urgenţă nu justifica deloc statul în poziţia de drepţi!

L-am urmărit pe domnul Ludovic Orban de la începutul crizei şi văd o tentaţie a cezarismului care mă îngrijorează. A început să-i placă să decidă de unul singur (cu erori periodice), să acţioneze de unul singur (cu rateuri deja evidente), să monologheze în loc să dialogheze. Iritarea Executivului în relaţia cu Parlamentul e un semnal prost în acest context.

Sper că domnul Orban să înţeleagă de ce coordonarea dintre Guvern şi Parlament este esenţială pentru sănătatea romanilor în contextul pandemiei, dar şi pentru sănătatea democraţiei româneşti”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Share