Bucureştenii au cerut azi demisia lui Gabriel Oprea VIDEO

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Peste 1.000 de protestatari au manifestat în centrul Bucureştiului, cerând demisia vicepremierului pentru Securitate Naţională Gabriel Oprea, ministru de Interne.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column type=”” top_margin=”none” width=”1/1″]
[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”” top_margin=”none”][/vc_row][vc_column type=”” top_margin=”none” width=”1/1″][/vc_column][vc_row type=”” top_margin=”none”][vc_column type=”” top_margin=”none” width=”1/1″][vc_raw_html]

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

[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Pe Facebook, organizatorii manifestaţiei de protest au explicat:

Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de Interne şi vicepremier în Guvernul României.

Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.

Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională. Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă.

• citeşte şi: Dosar pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului mort. Parchetul a anunţat stadiul anchetei

Dar înainte de acest lucru, cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă. Salutăm evenimentele comemorative în memoria lui Bogdan Gigină, organizate de către Comunitatea Bicicliştilor şi respectiv Comunitatea Motocicliştilor.

Împreună spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetăţeni care condamnă abuzurile oricărui demnitar aflat în poziţie de putere.

Protestul a început, după ce manifestanţii s-au întâlnit începând cu ora 14.00, la fântâna supranumită “La Paraziţi”, din faţa Arhitecturii, de la Piaţa Universităţii.

În jurul orei 14.40, manifestanţii scandau “Jos Oprea!“, “Demisia”, “Oprea vinovat / Pentru sângele vărsat“, “Demnitate”. Protestatarii aveau pancarte, pe care scria: “Interesul naţional / Nu e Oprea la ciolan“, “Plagiatori şi aroganţi, dar cu girofar” şi “Stop abuzului de putere“, “General izmană, arzi gazul de pomană“, “Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie“, “Generale, generale, gros obrazu lu’ matale“.

La ora 15.00, după mai multe scandări, prin care au cerut demisia lui Gabriel Oprea şi a premierului Victor Ponta şi au huiduitpoliticenii şi găştile lor de partid“, manifestanţii s-au încolonat în marş spre Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Înainte de a pleca în marş, manifestanţii au ţinut un moment de reculegere pentru Bogdan Gigină şi au transmis condoleanţe familiei sale. Ajunşi la sediul MAI, au continuat să scandeze “Jos Oprea” şi “Demisia!“. În jurul MAI au găsit un rând de jandarmi şi au scandat “Securiştii!“.

La MAI, manifestanţii au scandat “Jos Oprea!“, “Demisia!“, “Ieşi afară, javră ordinară!” şi “Asasin, Oprea asasin!“, apoi au plecat pe Magheru, spre sediul Guvernului, subliniind:

Rugăm Poliţia Rutieră să ne deschidă calea. Avem nevoie de coloană oficială, pentru că s-ar putea să fie gropi.

Pe Magheru, a venit şi un poliţist pe motor, ca să însoţească manifestanţii. Când l-au văzut, protestatarii au început să scandeze:

Fără girofare!“.

Unul dintre manifestanţi avea un carton, cu o fotografie a lui Gabriel Oprea în haine militare, sub care scria:

Mareşal Plagiatorus oferă sclavilor privilegiul de a muri cu obedienţă pentru interesul naţional al mafiei securist politice“.

La Piaţa Victoriei, protestatarii au huiduit şi au scandat “Guvern de hoţi şi de mafioţi!“, “Oprea, demisia!“, “Ponta, demisia!“, “România, trezeşte-te!“, “Solidaritate!” şi “Nu mai vrem izmene / Pe la ministere!“.

Reacţie insipidă a MAI la solicitările opiniei publice

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele şi împrejurările producerii accidentului.

Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, “procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege.

• citeşte şi: Cluj: Peste 100 de motociclişti din Transilvania, la un marş în memoria poliţistului Bogdan Gigină

Share