BREAKING NEWS: Baby Doc s-a intors in Haiti!

Share

Baby Doc Duvalier s-a intors in Haiti din exilul sau francez (pentru ca asa sunt marile democratii traditionale occidentale – gazduiesc dictatori din tarile aflate in sfera lor de influenta politica si economica).

foto: VOA

fotoinfo: The elections were followed by a cholera epidemic in the Caribbean island nation, which is still recovering from a devastating earthquake a year ago that killed more than 300,000 people. Duvalier was living in France in a self-imposed exile.

Jean-Claude Duvalier a revenit in Port au Prince la 25 de ani dupa ce a fost rasturnat de la putere printr-o revolta populara. Insa de atunci haitienii, bine monitorizati si de Franta, si de Statele Unite, au reusit performanta sa ajunga unul dintre cele mai sarace state din lume, caracterizat prin haos economic si pauperitate extrema.

Paroxismul a fost atins in ultimul an, dupa ce un cutremur devastator a devastat partea haitiana a frumoasei insule Martinica.

Partea estica a insulei, unde este Republica Dominicana, de limba spaniola, locuita de albi si mulatri, este mult mai prospera, cu toate ca nici acest stat nu da pe-afara de democratie si pluralism parlamentarist.

Oricum, nu este deloc clar deocamdata, ori cel putin asa explica BBC News, ca ce chestie s-a intors Baby Doc in tara din care s-a autoexilat acum un sfert de secol.

Poate ca vrea la putere. Mai ales ca Haiti este in mijlocul unei crize politice majore, dupa niste alegeri prezidentiale controversate.

citeste si:
A Former Dictator Reappears in Haiti (NY Times)
Former dictator “Baby Doc” Duvalier returns to Haiti (Reuters)

‘Baby Doc’ Duvalier back in Haiti (BBC News)

Share