BOMBA OPRESCU Bucureştiul începe să semene cu Beirutul

Share

motto: “Manifestarea forţei denotă slăbiciune”

Aici a fost bulevardul Liviu Rebreanu din Sectorul 3. Acum doi ani, Primăria Capitalei, prin actualul edil, Sorin Oprescu, a început lucrarea iniţiată de primarul general Băsescu şi angajată de primarul general Videanu, de transformare a liniei de tramvai de pe acest bulevard în metrou uşor.

Prima lucrare de acest tip a fost inaugurată de Băsescu pe linia tramvaiului 41, pe 21 octombrie 2002, a doua de Videanu pe linia tramvaiului 34, apoi a venit primarul pneumatic Sorin Oprescu la putere.

Rezultatele se văd cu ochiul liber: lucrările stagnează de doi ani şi una dintre cele mai frumoase zone ale Capitalei, în plin Parc Titan (unde este superba biserică de lemn Pogorârea Sfântului Duh, care îşi serbează hramul în Ziua Rusalii şi mai are şi un al doilea hram, Naşterea Maicii Domnului), din cel mai frumos (încă) sector al acesteia, arată ca Beirutul după bombardament.

Ceea ce vedeţi în galeria foto de mai jos nu este deşertul Kalahari. Pozele sunt făcute chiar lângă biserică. Rebreanu este una dintre magistralele aerate ale Capitalei.

De pe podul peste lacul Titan, de pe bulevard, se deschide priveliştea superbă a Parcului Titan, şi spre sud, şi spre nord, perspectiva deschizându-se de la blocurile de pe bulevardul Baba Novac până la cele de la interesecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu bulevardul Camil Ressu.

Acum, zona aceasta frumoasă este devastată de incompetentul Oprescu şi lăsată astfel, sub pretextul că este vorba despre un credit furnizor. Noi nu am înţeles nimic din explicaţia chirurgului primare. Conform website-ului EuroAvocatura, creditul furnizor are următoarea definiţie:

Credit prin care furnizorul livrează cumpărătorului marfa cu plata amânată (pe credit) pe baza împrumutului în bani pe care îl primeşte de la o bancă, pe o perioadă determinată, cu plata dobânzii convenite. Este o finanţare bancară post livrare. Procedural, cumpărătorul va rambursa creditul conform ratelor şi scadenţelor, convenite cu furnizorul, direct băncii care a împrumutat pe furnizor.

Nici o legătură. În acest caz, a fost vorba despre o lucrare angajată de Primăria Capitalei cu o firmă de construcţii, pe care aceasta nu o termină. Întrebarea este de ce.

Dincolo de întrebare, noi prefigurăm ce se va întâmpla dacă în următorii patru ani incompetentul Oprescu va rămâne primar general. Aveţi aici lista lucrărilor faraonice pe care acest politician demagog vrea să le înceapă concomitent în Bucureşti.

Având în vedere că ne putem raporta la modelul Liviu Rebreanu, la finalul celor patru ani de mandat (dacă nu va ajunge preşedinte sau dacă nu va fi legat şi închis pentru vreo manţocăreală) Sorin Oprescu va fi transformat Bucureştiul într-un şantier plin de praf, noroaie, gropi şi moloz.

Aşa cum se observă, faptul că a început lucrarea de înlocuire a căii de rulare a tramvaiului l-a determinat pe chirurg să facă praf şi covorul asfaltic, şi trotuarele, care în prezent sunt arătură.

Dar trotuarele fuseseră făcute ca la carte de precedentul primar general, Adriean Videanu, inclusiv cu piste de biciclete (de care făcea lumea mişto, că niciodată un biciclist nu poate să schimbe trasa de rulare aşa cum este făcută pista).

Fotografiile de detaliu pe care le-am făcut sunt menite să ilustreze bortele de 3 – 4 centimetri înălţime existente în backgroundul dur al bulevardului, care trebuie refăcut complet.

Dacă acest lucru nu se va realiza şi asfaltul va fi turnat peste gropi, în câteva luni gropile vor fi din nou prezente exact acolo unde sunt bortele din fundamentul carosabilului.

Primarul incompetent pregăteşte astfel terenul pentru un lanţ coruptiv fără final: bortele acestea vor fi cârpite, ceea ce va însemna alţi bani. Apoi se vor rupe şi vor trebui iar cârpite. Alţi bani.

Iar se vor rupe, apoi va înlocuit iar covorul asfaltic, alţi bani, peste backgroundul nepregătit şi iar se vor arunca bani pe fereastră. Alţi bani. Trăiască Beirutul în care trăim, în frunte cu primarul său care se comportă cu noi ca şi cum am fi proştii lui de serviciu.

Share