Bogdan Chirieac a mai îngurgitat 30.000 de euro de la Primăria Sector 5

Share

Stomacul bugetar vorace al lui Bogdan Chirieac este fără fund şi înghite sume imense de bani, din toate părţile.

Europarlamentarul Clotilde Armand anunţă că o firmă controlată de Bogdan Chirieac, DC News Research & Development, a primit miercuri un contract în valoare de 30.000 de euro, din partea Primăriei Sector 5. Primăria este condusă de Danie, Florea (PSD).

Contractul a fost atribuit fără licitaţie, pentru că firma lui Chirieac să realizeze sondaje de opinie.

„Am scris de multe ori despre cum funcţionează fabrica de fake news PSD plătită din banii publici. Hai să vă mai dau un exemplu recent. Am aflat din SICAP ca site-ul lui Bogdan Chireac a primit ieri, prin încredinţare directă, fără licitaţie, doua contracte în valoare de 30.000 E, de la primarul pesedist al Sectorului 5.

Reamintesc că în luna aprilie firma lui Bogdan Chireac a primit 2.4 milioane de lei, de la Primăria Sectorului 4, şi în luna iulie a mai primit 15.000 E, tot de la Sectorul 5.

Asta face PSD înainte de campania electorală. Alimentează cu bani publici site-urile de casă, pentru a denigra cât mai bine candidaţii opoziţiei. Nu-i nimic. Îi demascăm noi”, anunţa Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluţă (PSD), şi Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 au încheiat pe 1 aprilie un contract cu o altă firmă a lui Chirieac, DCNews Media Group, în valoare de 2,5 milioane de leim, fără TVA.

Obiectul contractului: „Servicii de organizare evenimente pentru Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti”. Contractul a fost atribuit fără licitaţie electronică, iar criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Aachiziţii Publice (SEAP).

Chirieac este şi unul dintre marii beneficiari ai ordonanţei guvernamentale pentru presă. El s-a înscris cu cinci site-uri, pentru a beneficia de banii de la Guvern, astfel încât la finalul anului va încasa în jur de 500.000 de euro.

Share