home DIVERSE, POLITICA Boc catre Oprea: Avioanele sa zboare cum merg tancurile in Irak

Boc catre Oprea: Avioanele sa zboare cum merg tancurile in Irak

Share

Nu credeam că așa ceva se poate intâmpla, dar iată că a trebuit să vină ședința de Guvern de miercuri, 21 aprilie, pentru a-mi demonstra că in România chiar totul este posibil, scrie Petre Craciun pe Optimal Media.

Supărat foarte tare pe ministrul Aparării, Gabriel Oprea, pentru poziția sa din Senat in favoarea pensiilor militare (o poziție care ii crește cota lui Oprea printre subordonații săi), premierul Emil Boc a inceput să ii caute acestuia nod in papură, profitând de prima ocazie.

Iar acestă ocazie s-a ivit chiar a doua zi, imediat după ce Ministerul Transporturilor a anunțat că se reinstalează Codul roșu pentru aviație. Memulțumire mare, pagube pentru companii, nervozitate… Ceea ce este lesne de ințeles.

Ceea ce nu ințelegem, deși am facut mari eforturi, este poziția lui Emil Boc din această dimineață.

Domnule ministru Oprea, tancurile cum se descurcă în Afganistan şi… nu în Afganistan, în Irak, când era nisipul şi nu se opreau motoarele, la avioane de ce li se opresc motoarele ?”, a fost intebarea epocală pe care Boc i-a adresat-o lui Oprea, crezând, probabil, că în acest mod il va lasa in off side pe nesupusul ministru al Apărării.

În primul rând că în Irak se mai şi opreau, domnule prim-ministru, ca să ştiţi, pe nisipul fierbinte. Dar de regulă au funcţionat. Am întrebat şi eu, am crezut că este vorba de plafon, dar specialiştii mi-au spus că nu, datorită lipsei de oxigen, de aceea intervine şi se opresc motoarele la avioane, de aceea este pericol de prăbuşire a avioanelor. Şi eu am crezut că este vorba doar de vizibilitate, dar nu, de fapt lipsa de oxigen”, a fost răspunsul destul de civilizat al lui Oprea, preluat de Mediafax.

Dialogul pare de-a dreptul absurd și imi imaginez că i-a lăsat cu gura căscată pe toți miniștrii care au avut ocazia să afle că…

Oprea trebuia să știe de ce tancurile merg prin nisip fierbinte, iar avioanele se incăpățânează și rămân in continuare la sol.

Probabil pentru că sunt conduse de piloți care au salarii ”nerușinate” și speră să obțină pensii ”nesimțite”!

Dialogul a mers și mai departe, soldându-se cu o concluzie ce va rămâne in analele de cugetări ale umanității:

“Sunt convins că vor găsi soluţii, cum au găsit în armată să meargă tancurile prin nisip şi avioanele vor găsi soluţii să nu mai aibă probleme cu particulele de nor vulcanic”, a conchis premierul Emil Boc… citeste tot aici

NOTA: Interpretarea mea este alta: eu cred ca Boc isi imagineaza ca tancurile au motoare cu reactie.

UPDATE: Atunci cand gresesti, nu-ti mai ramane, in opinia mea, decat solutia sa recunosti si sa faci reparatiile necesare.

Iata ce spune in comentarii cineva:

1. Tancurile au motoare cu reacţie (turbină). Pentru documentare: http://en.wikipedia.org/wiki/Honeywell_AGT1500

2. “Cenuşa” vulcanică, din punct de vedere al compoziţiei, este mult mai aproape de nisipul din Irak decât cenuşa din soba gospodinelor din presă care n-au habar de nimic dar îşi dau cu părerea despre toate. Pentru documentare: http://en.wikipedia.org/wiki/Volcanic_ash

Asa e, stimate domnule, va multumesc pentru corectura si va rog sa reveniti si altadata cu astfel de comentarii pertinente si bine intentionate. Am un singur comentariu de facut in plus: nu sunt gospodina.

Share