home EVENIMENT, FESTIVALURI DE MUZICA BERCUL DE AUR: Cand s-a blocat calculatorul, cu Annamari Dancs-n frunte

BERCUL DE AUR: Cand s-a blocat calculatorul, cu Annamari Dancs-n frunte

Share

FOTOINFO: Annamari Dancs este o cantacioasa care ma irita. Nu stie sa cante, este terna, plictisitoare, a obtinut voturi multe (probabil de la romanii maghiari din Transilvania, bravo ei), a cazut, s-a ridicat, a intrat in carti… tenace fata! Mai ramane sa castige vreun cerb, sa fie tacamul complet.
FOTO: www.hongaarsconcert.nl, Marosi Peter

Cerbul de Aur de anul acesta sta sub semnul bulibaselii, necunoscutelor si jocurilor de culise din spatele usilor inchise.

Aceeasi poveste, despre care am scris la Eurovision in prima parte a anului, se repeta, cu votul juriului egal cu votul oamenilor, ba nu este egal cu acesta.

Pai de ce, monser?, o sa fiu intrebat. Uite-asa, ca pana la urma tot juriul si organizatorii a/au decis cine merge mai departe, deci nu a fost deloc paritate intre cele doua voturi.

Sa luam trasnaia intamplata intr-una dintre semifinale, cand, dupa inceperea televotingului, Annamari Dancs (pentru care nu avem nici o simpatie si despre care consideram ca a fost cel mai slab concurent din prima seara a Cerbului) conducea detasat.

Enigma Marioarei din Carpatii occidentali

In acel moment, asa cum a scris Jurnalul National pe 22 iulie, “Cerbului teveristic i s-a blocat calculatorul”. Cand procesorul Pentium 1 al calculatorului TVR si-a revenit, iar hardul fragmentat si plin de bad-uri al aceluiasi desktop a inceput din nou sa se invarta, ca platanul de la un pick-up, aveam cu totul alt clasament.

Dancs, Marioara noastra dintre Carpatii Occidentali, se dusese in jos si, pana la urma, intrarea sa in prima semifinala a fost decisa datorita (sau din cauza, depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile) autoexcluderii din competitie a lui Ionut & Provincialii si a unei rusoaice, Lena Grach, care nu a primit de la autoritatile moscovite noile sale acte de identitate, ca de-abia se casatorise.

Dupa inceperea acestui scandal, Duma (foto 2) de la TVR declara pentru Jurnalul: “Datele introduse nu au mai fost procesate corect. Lucrurile s-au rezolvat inca de azi-noapte, duminica noaptea, imediat dupa emisie, cand s-au verificat datele”. Ce martor a existat la aceasta verificare a datelor? Putem avea incredere in acesti oameni, dupa toate cele intamplate la Eurovision? Eu zic ca nu.

Voturi contradictorii

Monica Mandrescu (foto 3), cunoscuta publicului drept Moni-k, participanta la a doua semifinala a selectiei “Cerbul de Aur”, a depus o contestatie scrisa la registratura TVR (ei, as, au mai depus si alti fraieri, si tot degeaba, te izbesti de un zid, rimeaza cu Baiazid), in care solicita punerea la dispozitie spre analiza a desfasuratorului telefoanelor si SMS-urilor.

“Este putin probabil sa primesc cam 100 de voturi de la public, in conditiile in care nu eram o debutanta si am primit a doua nota ca valoare din partea juriului, mai exact 6 puncte. Am fost sabotati in ceea ce priveste televotingul”, a declarat Moni-k.

Roxana Iacob, participanta in ultima semifinala, acuza felul cum a fost aplicat regulamentul, dar si televotingul: “Regulamentul este regulament, iar acesta nu s-a respectat. Scrie ca acest concurs trebuia sa se desfasoare în formula voce si negativ, pentru solisti si grupuri vocale, adica toata partea vocala va fi live, si în formula full live, vocal si instrumental, pentru grupuri vocal-instrumentale”.

Uite playback-ul, nu e playback-ul

Roxana explica faptul ca a existat “o trupa care a facut playback instrumental”. Pe de alta parte, in regulament scrie ca nu pot participa la concurs artistii ce au reprezentat Romania la Cerb la editiile anterioare. Nici aici regulamentul nu a fost respectat, chiar daca au fost modificate ulterior clauzele regulamentului, care specificau aceasta posibilitate.

Aceasta insa nu concorda cu regulamentul initial, de la momentul depunerii dosarelor si selectarii celor 21 de concurenti romani. Cu alte cuvinte, arbitrul schimba regulile in timpul jocului: la fiecare fault, 11 metri.

Paranteza-foarte-scurta-si-ndesata: Acum cateva luni, in campania electorala pentru locale, Ruslana (foto 4), megavedeta care da acum recital, a cantat in Bucuresti, intr-un parc, pentru acel partid politic (nu spui care, nu spui care). Informatii “din piata” spun ca azi pretul aducerii Ruslanei la Cerb este de 80.000 de euro.

Oare? Oare merita? poate ne spune TVR cat a dat pe fiecare dintre cei patru invitati + grupul cantaretilor romani consacrati din prima seara. Sincer, noi credem ca mai curand acestia (sau cel putin unii dintre ei) meritau toti banii, nu Ruslana sau fetitzica aceea brazilianca, Natalia Rodrigues.

Claudiu Mirica: “Si-au batut joc de noi!

Dupa doua zile de probe de sunet, m-am trezit in ziua concursului cu o oroare de sunet, cum nici in concertele de amatori nu intalnesti.

Am vrut sa ma retrag cateva ore inainte de show, dar am renuntat de dragul colegilor mei de trupa. Desi stiu ca TVR-ul are oameni de sunet buni, a fost o experienta nefericita.

Imi pare rau ca m-am prezentat la selectia Cerbului de Aur, mai ales ca pe mine ma interesa doar sa promovez inca odata piesele de pe albumul meu, “Retro”, in niciun caz concursul in sine!”.

Citeşte şi
Todomondo, “Liubi, Liubi, I love you”, un cantec de succes

In urma publicarii de catre mine a interviului cu Ciro de Luca, fost membru al Read more

BERCUL DE AUR: Buget mare, recitaluri mici, juriu bolsevic

Editia aniversara de anul acesta a Cerbului de Aur, nr. 40, ar putea fi caracterizata Read more

Eurovision 2009 Traistariu pe forumul ESCVision

Rodul muncii documentaristului nostru se vede foarte bine in aceasta sinteza a celor mai interesante Read more

Eurovision 2009: Punctajul meu la piesele cunoscute (ante-preselectie)

De cateva zile, caut pe Internet piesele inscrise in preselectia pentru ESC 2009 si un Read more

Eurovision 2009: Tranca – Fleanca – Mere – Acre (continua)

Asa cum am aratat si ieri, din toate piesele inscrise pentru preselectia la Eurovision Song Read more

CERBUL DE AUR: Si a fost ziua a doua…

... care mi s-a parut una mai realizata decat prima. Mixerul cel nou al Televiziunii Read more

CERBUL DE AUR: Reprezentatia vedetelor, haotica, distonanta si dezlanata

Nu m-am putut stapani sa nu o remarc pe remarcabila, plenipotentiara, multilaterala si echilaterala prezentatoare Read more

Nico: Am fost convinsa ca ne clasam in primii zece

In urma ca doi sau trei ani, am vazut-o pe Nico cantand jazz la o Read more

Duma: "E cam mult scandal pentru un cantec" (V)

Site-ul escvision.eu i-a luat un interviu lui Ioan Duma , realizat de jurnalistul Octavian Popescu Read more

Duma: "E cam mult scandal pentru un cantec" (IV)

Site-ul escvision.eu i-a luat un interviu lui Ioan Duma , realizat de jurnalistul Octavian Popescu Read more

Share