home ECONOMIE, POLITICA Bechtel vrea sa ne stoarca de bani si la Cernavoda (AIM)

Bechtel vrea sa ne stoarca de bani si la Cernavoda (AIM)

Share

Americanii de la Bechtel, cei ce ne-au tras clapa cu Autostrada Transilvania ce se dovedeste a fi un saca fara fund, nu renunta la proiectele din Romania. Recent, s-a aflat ca acesta companie nefasta pentru tara noastra incearca sa obtina un contract la cel mai mare proiect romanesc de infrastructura.

foto: BadPolitics

fotoinfo: “Asasinii economici sunt profesionisti extrem de bine platiti, care escrocheaza de miliarde de dolari tari din intrega lume. Ei redirectioneaza bani de la Banca Mondiala, de la agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si de la alte organizatii straine de “ajutor”, catre seifurile corporatiilor si catre buzunarele putinelor familii bogate care controleaza resursele naturale ale planetei. Mijloacele lor sunt variate, de la rapoarte financiare frauduloase, alegeri trucate, mita si santaj, la sex si crima” – John Perkins, ”Confesiunile unui asasin economic”

Compania Bechtel International a depus la Ministerul Economiei o scrisoare de intentie privind constructia unitatilor 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda, proiect evaluat la patru miliarde de euro, confom unui comunicat oficial al ministerului. probabil ca au vazut ca ne place sa le dam bani cu nemiluita si si-au zis ca ulciorul mai merge o data la apa, chiar si la Cernavoda.

Nu numai americanii sunt interesati de cel mai mare proiect energetic actual din Romania. Pe langa Bechtel, alte doua consortii au trimis Economiei scrisori de recomandare. Este vorba de cel format din SNC Lavalin Nuclear (din Canada), Ansaldo Nucleare (din Italia) si Elcomex IEA (din Romania) si cel alcatuit din cinci firme din Federatia Rusa, consortiu condus de Atomtechnoprom.

Deja pe culoarele ministerului, printre angajati se fac pariuri care din firmele astea va da cea mai mare spaga ca sa obtina proiectul. Sansele cele mai mari le are fireste Bechtel, campioni ai spagii, dupa cum scrie si presa occidentala, iar cele mai mici le are, fireste compania romaneasca, despre care se spune ca este pusa doar de forma, conform zvonisticii de la MF.

sursa

Share