home POLITICA Băsismul. Ce a mai rămas din jurnalistul băsist? VIDEO

Băsismul. Ce a mai rămas din jurnalistul băsist? VIDEO

Share

Băsismul şi noţiunile colaterale dezvoltate din el nu au existat de fapt niciodată, ci au făcut parte dintr-o acţiune de Băsismul. Ce a mai rămas din jurnalistul băsistintoxicare şi dezinformare publică realizată de cercurile ultrareacţionare ale stângii criptocomunist-securistoide ronâneşti, prin mass-media.

Băsismul a fost inventat, ca noţiune, de către Mugur Ciuvică, pe Antena 3 sau pe Realitatea TV., în momentul în care a început lupta Sistemului Ticăloşit cu statul de drept şi instituţiile sale în curs de consolidare.

Trebuia creat un duşman comun, Ciuvică a scos păsărica asta cu băsismul, într-o seară, pe un post de televiziune, apoi toată lumea a început spumarea ei. Adepţii băsismului au început să fie găsiţi de propagandiştii fecaloizi peste tot, de-a valma. Între procurori, judecători, politicieni, jurnalişti şi, în general, oricine care ridica privirea şi se uita fix în ochii acestor sceleraţi, în felul său.

Scopul era să îi facă pe românii obişnuiţi să nu se mai bage, pentru ca adepţii statului de drept şi ai separaţiei puterilor în stat să fie izolaţi, la scară naţională, apoi să înceapă linşajul mediatic, economic, politic şi social. Diversiunea a reuşit.

Ciuvică a escaladat la infinit băsismul. Vom da numai câteva exemple ce sunt disponibile pe Internet.

La începutul anului 2013, obsedat de propriul brand lansat, Ciuvică a afirmat că şi judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului sunt băsişti.

În cursul anului 2013, un slot gros de jurnalişti a fost atacat pe postul Antena 3 pentru că ar fi susţinători fervenţi ai lui Traian Băsescu. Cel mai infect atac a fost asupra Andreei Pora: imagini cu ea mâncând un cârnat din farfurie la o agapă erau colorate sonor cu mugete de vacă.

În iulie 2013, Mugur Ciuvică, prezent la Parchet în dosarul şantajului Antenelor la adresa unui manager RCS, a reacţionat la întrebările legitime ale jurnalişti prezenţi: “Pui întrebări cretine“. Declaraţia lui Ciuvică: “De ce am fost chemat? Nu ştiu, în calitate de martor, întrebaţi-i pe băieţii lui Băsescu. Băsiştii de la DNA cu băsiştii de la RDS-RCS, şi uite ce a ieşit… Eu am venit aici că face parte din programul lor, asta era ideea, să ne plimbe şi pe noi la DNA. Dacă ar putea să ne aresteze, ar fi şi mai bine. Dar cu arestarea asta e mai greu cu băşina asta băsistă“.

În toamna anului trecut, acum 11 luni, Ponta era chestionat despre privatizarea CFR Marfă. Reacţia sa simplifica lucrurile la modul cel mai grosolan: “Îmi aduc aminte că foarte mulţi jurnalişti băsişti spuneau să nu dăm CFR, că e o catastrofă. Acum, dacă nu-l dăm e o mare catastrofă. Este exact ca în bancurile cu bască – fără bască“, a comentat Ponta, adăugând: nici preşedintele Traian Băsescu “nu putea să doarmă în august că dam CFR“. Parcă-l dădea Victor Ponta din averea sa personală…

În martie acest an, Mugur Ciuvică i-a numit pe jurnalişstii băsisşti viermi intestinali.

La sfârşitul lunii iunie a anului 2014, după arestarea fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, au urmat reţinerile în Dosarul Duicu. Subiectul a fost comentat de Mugur Ciuvică, pe Antena 3: “Ciorba pe care o încălzește propaganda băsistă este ca replică la mizeria asta mare cu familia Băsescu. Este o prostie în sine. În cazul Adrian Duicu – Victor Ponta nu există nici un trafic de influență. Și în România, dar și în alte țări, numirile unor politiceni se fac în urma unor discuții între politicieni. Politicienii discută între ei și așa sunt numiți oamenii. Și Barack Obama face la fel. Nu știu ce au descoperit cei de la DNA. Nu știu ce probleme o avea Adrian Duicu. Este posibil să fie vorba despre alte chestiuni, cu șpăgi sau orice altceva, dar acest lucru cu discuții despre numirea cuiva… este o problemă absolut normală care se întâmplă peste tot“.

În ultima parte a celor şapte ani de intoxicare, băsismul s-a metamorfozat, el a prins trup şi a devenit realitate. Jurnaliştii şi blogerii au început să se revendice cu mândrie ca fiind băsişti, după ce mult timp au negat acest lucru. Iată cum. Robert Turcescu, citat de Pagina de Media, a spus: “Mai bine băsist decât şantajist. El (n.n.: Ciuvică, în declaraţia de mai sus) şi Antena 3 încearcă o şmecherie ieftină: să folosească popularitatea televiziunii pentru a scoate oamenii în stradă împotriva Justiţiei. Mizez pe inteligenţa publicului românesc, inclusiv pe cea a telespectatorilor Antenei 3. Dosarul de şantaj nu are nici o legătură cu libertarea de exprimare, aşa cum încearcă ei să manipuleze lumea. Este un caz grav, care nu poate fi soluţionat în stradă, ci doar în instanţă“.

Îmcheiem această sumară documentare a unui subiect pe care se putea scrie o carte întreagă cu postarea lui Dani Corban de pe website-ul Mândria de a fi băsist: “Nu vreau în gașca lor de anti-băsiști, nu vreau să îmi curgă din gură, prin nări și prin ochi scuipat de hienidă. Într-adevăr, în platourile lor anti-băsiste nu am văzut intelectuali. Nici nu ar avea sens să fie invitați, pentru că ar protesta telespectatorii dependenți de papagal, ciuvică și alte păsărici. Îmi place mai mult de Andrei Pleșu decât de Mircea Badea. În concluzie, vreau să fiu băsist și să mă mândresc cu asta!

Băsismul nu există. Definit de Mugur Ciuvică acum cel puţin 5 ani, el a fost o reacţie a sistemului corupt. Aşa cum propaganda nazistă a stabilit ca ţintă evreii, mama tuturor relelor, la fel, băsismul l-a stabilit ca ţintă pe Traian Băsescu şi, vezi Doamne, pe adepţii săi.

O simplificare a realităţii, pentru consumul vulgului avid de vulgarităţi, consumator de ură şi înotător în fecalele mediatice ale televiziunilor tabloide, populate cu emisiuni de genul “Acces direct”, “Un show păcătos”, “Wow biz”, “La Măruţă”, “Noră pentru mama”, “Te pui cu blondele”, “Burlăciţa”. La mizeriile acestea trebuie să existe un corespondent în comentariul politic.

Repetăm: băsismul nu există, el este o noţiune de consum pentru izolat şi linşat public adepţii democraţiei, statului de drept şi separaţiei puterilor în stat. Dacă mâine Băsescu face o tâmpenie sau comite o eroare politică majoră, ieşind din acest cadru democratic, băsismul îşi dovedeşte inexistenţa.

Exemplu recent: dacă Traian Băsescu şi-a declarat public susţinerea pentru Elena Udrea la prezidenţiale, toţi aşa-zişii jurnalişti băsişti, implicit sau explicit, s-au distanţat de el. Băsismul nu există, e o noţiune de dânşii inventată pentru uz fecalier.

Share