Basescu la Nasul: PDL se bolsevizeaza

Share

“Sa vii cu lista in PDL mi se pare o bolsevizare a partidului. Lista este un pas inapoi in modul de functionare al PDL. Este o lista de gasca, o lista de gascuta. Este pentru prima data cand se pune in PDL aceasta problema”, a explicat Traian Basescu.

Atacul presedintelui a continuat: “Eu le doresc mult succes, dar faptul ca au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid, gasca presedintelui, mi se pare inadmisibil. E o concurenta absolut neloiala, mai ales in situatia in care este PDL, care are presedintele prim-ministru. Este exclus!

PDL este partid cu un singur candidat, ca nu poti sa gandesti macar sa inlocuiesti din functia de presedinte al partidului pe premier, ar fi o lovitura chiar pentru Guvern. Dar a veni cu lista mi se pare absolut nedemocratic.

Poti sa te reinventezi cat timp progresul este pozitiv, dar cand te declari pozitiv… este o strutocamila!”. Basescu a explicat ca pana acum puterea presedintelui PDL a fost ca a fost ales de Congresul partidului.

“Lor, PDL, le-am spus-o pentru ca inca le sunt prieten. PSD nu le spun, ca nu le sunt prieten, le sunt presedinte. Intre ce a facut PSD si ce se pregateste PDL, democratic a fost ce a facut PSD”, a lovit dur Traian Basescu.

Lech Kaczynski are radacini romanesti

“Lech Kaczynsky e unul dintre sefii de stat cu care am avut cele mai consistente discutii si ne intalneam cel putin pe chestiunea Pactului Ribbentrop – Molotov”, a explicat Traian Basescu, in debutul emisiunii.

Ultimul document semnat de Basescu si de presedintele Poloniei contine, fara sa fie precizat, si punctul privitor la Pact.

Presedintele polonez avea radacini romanesti, iar sotia sa era o femeie foarte calda, care nu mai pleca de la Biserica Stavropoleos, din Romania. Are un bunic si un strabunic ingropati in Capitala Romaniei, a detaliat Traian Basescu.

Kaczynsky nu a fost un eurosceptic, dar la renegocierea tratatului unional a avut puncte de vedere extrem de puternice legate de pierderea de suveranitate in interiorul UE.

Traian Basescu a explicat ca aeronava pe care o foloseste el este fabricata in anul 1974, in timp ce TU 154 cu care mergea presedintele Poloniei era fabricata in anul 1990.

In schimb, baza tehnica a avionului nu mai poate fi adaptata la nivel de varf, adica avionul presedintelui Romaniei nu poate ateriza pe vizibilitate zero.

Cu avionul meu, daca vor fi tragedii, nu din cauze tehnice

Daca vor fi tragedii, nu vor fi din cauze tehnice, a spus Traian Basescu, sibilinic. Aceasta este o declaratie foarte interesanta si, in acelasi timp, extrem de importanta.

Basescu a explicat ca pilotii de pe “Carpati”, cum se numeste avionul prezidential, la 60 de ani, sunt inchiriati de RomAvia in part-time. Ei sunt pilotii aeronavei, pentru ca altii pentru o asemenea misiune, pe Boeing 707, nu mai exista in Romania.

Basescu crede ca niciodata nu i-a fost pusa viata in pericol de cand este presedinte, “cu exceptii pe care le stiu. In Irak sau in Afganistan am fost cu acest avion si atunci mi-a fost pusa in pericol viata”.

Actualul guvern nu va sacrifica tara pentru pace sociala

Se duce o politica de discreditare a puterii pe doua trusturi: Realitatea si Intact. Dar aceste campanii nu prind la public, a explicat Basescu. “Pe 50% dintre romani i-au pacalit, pe alti 50% nu”, a concluzionat presedintele, referindu-se la rezultatul strans al alegerilor prezidentiale.

Basescu a subliniat: “Atata timp cat Emil Boc duce procesul de reforma, atat cat se poate intr-un mediu ostil, unde trebuie el sa ajunga, nu il voi da jos pe Emil Boc de la Palatul Victoria. Partidele aflate la guvernare nu sunt dispuse sa sacrifice tara: sa mareasca pensiile, salariile, adica sa distrugi tara.

Sunt emisiuni in care efectiv romanii sunt incitati, dar actualul guvern nu va sacrifica tara pentru pace sociala. Situatia in care producem mai putin decat cheltuim nu mai poate continua”.

E sanatos tun

Ba chiar mi se pare ca s-a ingrasat putin la fata. In Romania, presedintele Traian Basescu a ajuns la un spital, unde a dat de un RMN defect. O, sfanta nemernicie romaneasca!

Este singurul mod de evaluare a sanatatii sale prin care nu a trecut pana acum. Concluzia controalelor pe care si le-a facut pana acum este ca e sanatos tun, cu tot cu operatia la coloana vertebrala si cu tiroida.

Toate controalele pe care le-a facut, inclusiv tomograful, au dat rezultate foarte bune.

Share