Băsescu: Cred că trebuie găsit un alt stil de guvernare. Discuţiile vor avansa după alegerile din UDMR (MFax)

Share

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie, menţionând că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR.

foto: Mediafax via Ianculescul

fotoinfo: Presedintele Traian Basescu sustine un discurs in cadrul unei conferinte de presa, la Timisoara, miercuri, 21 noiembrie 2007. (ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO)

“Eu am început de ieri (luni, n.r.) o serie de consultări în interiorul coaliţiei legat de nevoia de relansare a încrederii în Guvern”, a spus Băsescu.

El a menţionat că Guvernul a încheiat cu succes acordul cu UE, FMI şi BM, care a făcut ca România să iasă din zona de risc de derapaj economic.

De asemenea, Băsescu a mai spus că în stadiul actual, contrar estimărilor, trimestrul al patrulea din 2010 “dă semnalul trecerii pe creştere pozitivă a PIB” dar şi că estimarea de creştere negativă de minus 1,9% din PIB a fost infirmată, fiind de doar minus 1,2%.

“Deci cred că Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare, o guvernare care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci o guvernare care să vizeze o relansare economică”, a spus preşedintele.

sursa

Share