Bamboo a ars scrum, copiii de fiţe s-ar fi aruncat în Lacul Tei

Share

Incendiu puternic sâmbătă dimineață în clubul Bamboo din Capitală. Peste 260 de pompieri au intervenit timp de peste șase ore pentru stingerea incendiului. 44 de petrecăreţi au fost transportaţi sau au ajuns pe cont propriu la spital.

UPDATE 14.35: Dacă un club nu deţine o autorizaţie de funcţionare de la sectorul pe raza căruia se află, el trebuie închis, a scris sâmbătă primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook. Bună dimineaţa mea.

Primele informaţii ar arăta că Bamboo funcţiona fără autorizaţie. Deja au apărut mari deştepţi, care spun că e o conspiraţie. Unii ar încerca să resuscite protestele Colectiv şi să pună presiune pe acest guvern.

Mai curând, ni se pare că, pe patternul tragediei din Colectiv, aici probabil săa pus la punct o şaradă pentru nişte bani negri spălaţi. Bamboo a mai ars. O caricatură după Colectiv.

Parchetul a început urmărirea penală in rem

MAI a activat linia telefonică 021 206.40.50. Rudele celor din Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital, informează ISU București.

Ministrul de Interne Carmen Dan susține că s-au făcut mai multe controale în Bamboo. Încă din 2009. Ultimul a avut loc în noiembrie anul trecut. Parchetul a început urmărirea penală privind distrugerea din culpă.

Cercetările sunt efectuate de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri.

Vicepremierul Sevil Shhaideh se află sâmbătă la MAI. Ea discută cu ministrul de resort Carmen Dan și cu ministrul Sănătății, Florian Bodog. Cei trei stau de vorbă. Carmen Dan stă pe un resort, poing-poing-poing.

Bamboo, muşamalizare, ceva?

Tipic, cabinetelor PSD, miroase a muşamalizare. Vom fi întrebaţi: muşamalizarea a ce? A adevăratelor cauze ale incendiului. Probabil că nu e nici un mort. Antena 3 vorbeşte cu insistenţă despre fumatul în club şi-sau artificii. “În club se fuma palmat”, spune un martor ocular.

Vreo nu-ştiu-câţi tineri ar fi sărit în valurile înspumate ale apelor adânci şi negre ale Lacului Tei. Salvatorii trimişi după ei nu găsiră pe nimeni. Iar în spatele clubului miroase a Mafia.

44 de persoane au ajuns la spital, doar cinci mai sunt internate. Secretarul de stat Raed Arafat care spune că nu exclude posibilitate ca sub dărămături să fi rămas oameni. Cele mai multe persoane — 24 — au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Câte șase – la Spitalul de Urgență Elias și la Spitalul Clinic de Urgență Universitar. Cinci sunt la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon. Altele trei, la Spitalul Clinic de Urgență Colentina.

opinia StareaPresei.ro: vinovaţii pentru funcţionarea fără autorizaţie: responsabilii din administraţia PS2; fostul şi actualul primar S2; responsabilii ISU şi ANPC; responsabilii din MAI, cabinetele Cioloş şi Grindeanu

Miroase a Camorra

Conform datelor oficiale, Bamboo este deținut de o firmă înființată în 2003. Morgana Invest SRL are în spate Bambu Tei SRL. Aceasta e controlată în proporție de 99,94% de Giosue (Joshua) Castellano, cetățean italian intrat în afacere în anul 2006.

Giosue Castellano era acum doi ani suspect într-o crimă la comandă comisă în Bucureşti. În anul 2004, un italian a fost executat în Parcul Verdi cu un glonţ în cap. Este vorba despre Alberto Ranaldi, un mafiot italian, membru al clanului Camorra. Poliţiştii Serviciului Omoruri nu au reuşit să probeze implicarea lui Castellano.

Bărbatul care ar fi tras cu arma, un asasin profesionist, a fost arestat în Italia. Este vorba despre un alt dosar, o fraudă de peste două milioane de dolari, Autorităţile de la Roma au refuzat să permită anchetatorilor români audierea acestuia.

Nuţu Cămătaru, printre suspecţii vehiculaţi

Ranaldi se ocupa în România de cămătărie, sub paravanul unei afaceri cu materiale de construcţii. Principalul suspect a fost Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru. Liderul interlop român avea o relaţie strânsă cu Ranaldi, oferindu-i acestuia protecţie pe teritoriul României.

În schimb, mafiotul i-a oferit lui Nuţu mai multe materiale de construcţii. Acesta le-a folosit pentru a-şi ridica una dintre vilele pe care, la acea vreme, le deţinea în Bucureşti.

Mergând pe firul anchetei, poliţiştii au înţeles repede că Nuţu Cămătaru nu avea motive să ordone asasinarea lui Ranaldi. Aşa că acesta a fost exclus de pe lista de suspecţi. Te pufeneşte râsul.

Giosue Castellano este nepotul Puppetei Maresca, prima femeie naş mafiot

Firma Morgana Invest SRL e deţinută de italianul Vincenzo Castellano. Bambu Tei Srl are acţionari trei cetăţeni italieni şi o societate comercială înregistrată în Cipru. Vincenzoeste un obisnuit al vietii mondene din Bucuresti. A fost căsătorit pentru o vreme cu cântăreaţa Antonia, de care a divorţat.

Vincenzo este nepotul lui Joshua Castellano, fondatorul clubului Bamboo in urmă cu peste un deceniu. Joshua Castellano e cel ce controleaza si acum firma ce deţine clubul.

Fraţii Castellano sunt nepoţii primei femei naş mafiot, Puppeta Maresca. Cel pe numele căruia se afla clubul Bamboo este nepotul lor. Toţi provin din aceeaşi localitate, Castellmmare di Stabia, din apropiere de Napoli.

Share