home CORUPTIE, POLITICA Bacalbaşa a încercat să salveze institutul lui Iliescu şi Voican

Bacalbaşa a încercat să salveze institutul lui Iliescu şi Voican

Share

Deputaţii PSD Gheorghe Socotar şi Nicolae Bacalbaşa s-au opus desfiinţării Institului Revoluţiei Române din 1989. Camera Deputaţilor este prima sesizată în privinţa acestui proiect de lege.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor a votat în favoarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2019, privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Romane din Decembrie 1989. Institutul a fost condus de Ion Iliescu şi de Gelu Voican Voiculescu.

Preşedintele comisiei, Gigel Stirbu, a remarcat că ordonanţa a produs deja efecte juridice. „Din punct de vedere juridic, IRRD 89 a fost desfiinţat”, a spus Gigel Stirbu.

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat că acest institut a funcţionat foarte mulţi ani, dar că actorii politici nu pot fi şi scriitori de istorie contemporană, iar acţiunile instituţiei pot fi duse mai departe de către Institutul de Cercetare a Arhivelor Comunismului.

„Nu ştiu dacă a adus plus valoare societăţii, probabil că da. (…) Actorii politici nu pot fi şi scriitorii de istorie contemporană. (…) Nici domnul Ion Iliescu şi nici domnul Voican Voiculescu. (…) Ironia este că, astăzi, fostul preşedinte al PSD şi fost preşedinte de onoare al IRRD împlineşte 90 de ani. Să fie ca un cadou în replică acţiunilor lui, nu ştiu, dar votul e evident”, a afirmat Bulai.

Share