home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Avocatul lui Florin Salam, numit agent guvernamental la CEDO

Avocatul lui Florin Salam, numit agent guvernamental la CEDO

Share

Viorel Mocanu, avocatul lui Florin Salam, a fost numit în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu rang de director general, printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Printr-o altă decizie a premierului, Catrinel Brumar a fost eliberată din funcţia de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu rang de director general.

Viorel Mocanu este în prezent consilier onorifc al ministrului Sănătății pe relații externe, funcție în care a fost numit în octombrie 2018.

Viorel Mocanu, avocatul lui Florin Salam, alţi clienţi: Rovana Plumb, Oana Zăvoranu, Sorin Oprescu

Anterior, Mocanu a fost avocatul unor inculpați precum Sorin Oprescu, Rovana Plumb (dosarul Belina), Oana Zăvoranu sau Florin Salam.

El a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța, iar în prezent este doctorand la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște.

Manele la CEDO cu noul agent guvernamental, care e şi avocatul lui Florin Salam, şi al Oanei “Scandal” Zăvoranu

Unul dintre primele dosare pe care avocatul lui Florin Salam va trebui să le gestioneze din noua postură va fi plângerea la CEDO a Laurei Codruța Kovesi, care a atacat decizia de revocare din funcţia de şef al DNA.

În sesizare, Kovesi susține că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituțional soluționat la CCR, că instanța constituțională a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

Fosta șefă a DNA mai arată că decizia CCR nu a putut fi contestată și că, în consecință, nu i-au fost respectate garanțiile unui proces echitabil

Share