home EVENIMENT, POLITICA Aviz în Comisie PENTRU reţinerea şi arestarea lui Dan Şova

Aviz în Comisie PENTRU reţinerea şi arestarea lui Dan Şova

Share

Comisia Juridică a Senatului a dat azi un aviz favorabil reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, în Dosarul CET Govora. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), membru al Comisiei Juridice.

Senatorul Dan Şova a fost audiat marţi, înainte de votul pro-reţinere şi arestare, în Comisia Juridică a Senatului, după ce şi-a studiat dosarul timp de patru ore, împreună cu avocatul său, Aurel Ciobanu.

Şova a plecat apoi de la Comisia Juridică, însoţit de avocatul său, însă nu a făcut declaraţii presei.

Liberalul Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei Juridice, a declarat că senatorul Dan Şova a spus în timpul audierilor că se consideră nevinovat şi a invocat “câteva chestiuni în apărarea dumnealui“:

Domnul Şova a spus câteva chestiuni în apărarea dumnealui, va fi un extras din poziţia pe care a avut-o şi în raportul pe care îl vom depune la plen. (…) Domnul Şova a avut un punct de vedere pe care toţi colegii l-au ascultat. Domnul Şova a spus că se consideră nevinovat.

Boboc a precizat că cererea ministrului Justiţiei, privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, a fost avizată favorabil, cu cinci voturi pentru, două voturi contra şi trei nule, urmând ca raportul să fie înaintat plenului, alături de un proiect de hotărâre pentru încuviinţarea cererii.

Share