home CORUPTIE, POLITICA Autostrada spre Braşov ar urma să fie făcută cu turcii şi chinezii

Autostrada spre Braşov ar urma să fie făcută cu turcii şi chinezii

Share

Guvernul ia în calcul să semneze pentru construcţia la Autostrada spre Braşov contractul de parteneriat public (PPP) cu o asociere chino – turcă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Premierul Viorica Dăncilă anunțase pe 21 iulie că renunță la soluția PPP, au declarat surse guvernamentale.

Mai mult, deși Dăncilă a obținut declararea autostrăzii în CSAT drept obiectiv strategic naţional finanțat din fonduri naționale, negocierile cu compania chineză au mers înainte și semnarea contractului ar putea avea loc chiar de ziua Chinei, pe 1 octombrie.

Este vorba despre asocierea dintre China Communications Construction Company și Makyol Insaat Sanayi Turizm, aleși de Compania Națională de Prognoză pentru negocieri.

Pe 26 august, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, dădea în premieră semnalul că promisiunea lui Dăncilă de a scăpa de controversata asociere chinezo – turcă ar putea fi încălcată. Într-o probă a haosului din guvern, Cuc spunea că asocierea sino-turcă are termen până pe 16 septembrie să decidă dacă semnează sau nu contractul de realizare în parteneriat public-privat a șoselei de mare viteză de pe Valea Prahovei.

„Dacă chinezii nu se hotărăsc să semneze contractul și să se apuce să lucreze, atunci vom merge pe varianta spusă de doamna prim-ministru, care este mai rapidă. Săptămâna trecută am avut o discuție cu ei împreună cu domnul Ghizdeanu (Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, care, cu zero experiență în lucrări de infrastructură și zero parteneriate public-privat gestionate, a fost însărcinată de Guvern să negocieze contractul cu chinezii de la CCCC și turcii de la Markyol, n.r) și cu domnul Teodorovici și le-am dat termenul de 16 septembrie să se hotărască”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Intervenția lui Răzvan Cuc a venit la doar o lună după ce Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a aprobat (30 iulie) ca proiectul autostrăzii Ploieşti – Braşov să fie declarat obiectiv strategic naţional, la propunerea Vioricăi Dăncilă.

Dăncilă motivase intenția guvernului de a renunța la construcția autostrăzii Comarnic-Brașov în parteneriat public-privat (PPP) din cauza obstacolelor birocratice. Ea nu a dat amănunte despre aceste obstacole, mai ales că toată administrația e controlată de PSD.

Citeşte şi
Republica Moldova nu are cum să fie continuatoarea statului medieval Moldova, iar istoria sa începe
În urma semnării tratatului de pace de la Bucuresti (16/28 mai 1812), Imperiul rus anexează
~top 3 incasari restaurante~si o mazare poate avea sponsor mascat~zidul lui Ceausescu de la Targoviste
Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie din SRR, unde era director al
Un război între Coreea de Nord şi sora ei din Sud poate face ca lumea
Pe langa Doraly, Europa si Dragonul Rosu, chinezii stau in masini, asteptand cutremurul. Pe Blogul
Realizatorul TV Mircea Badea s-a tinut de cuvant si, in ciuda gerului din Capitala, a
In anul 2006, am scris pentru Revista Bilant o analiza de circa 30.000 de semne,
https://youtu.be/_XpyNVzQA-o
Prezență surpriză în echipa de campanie pentru alegerile prezidențiale a Vioricăi Dăncilă: Miron Mitrea, fost
Share