În încercarea de a deveni al doilea mare partid, la cinci ani de la înfiinţare, AUR a pus ochii pe alegătorii care locuiesc în sate subdezvoltate.
Aceştia au acces limitat la servicii publice, inclusiv la asistenţă medicală, se arată într-un reportaj Reuters.
AUR a pus cătarea pe alegătorii cei mai săraci. Şi trage
În întreaga Europă, sondajele arată că deteriorarea accesului la serviciile medicale reprezintă un factor cheie al popularităţii partidelor ultranaţionaliste şi eurosceptice, care se aşteaptă să obţină un număr record de voturi la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
În România, unde nevoile medicale raportate ca fiind nesatisfăcute sunt duble faţă de media Uniunii Europene, AUR a echipat mai multe camioane mari cu echipamente medicale.
Caravana străbate România de aproape un an, iar medicii şi asistentele voluntare oferă analize de sânge, scanări, servicii oftalmologice şi stomatologice.
Citeşte şi: George Simion este comparat cu Iosif Visarionovici Stalin
„Ceea ce face caravana este să răspundă unei nevoi clare în România, unde zonele rurale sunt insuficient acoperite de servicii publice de orice fel”, a declarat Daniel Sandu, sociolog.
„AUR a găsit o modalitate practică de a face campanie fără pauză, indiferent dacă sunt sau nu alegeri”, a adăugat el
Claudiu Târziu, vicepreşedinte al AUR şi candidat la Parlamentul European, a declarat pentru Reuters că partidul îşi propune să câştige 10 din cele 33 de locuri ale României în Parlamentul UE şi să lucreze cu alte „grupuri cu idei asemănătoare” pentru a schimba ceea ce el a numit politicile „distructive” ale Ursulei von der Leyen privind migraţia şi energia verde.
Citeşte şi: Claudiu Târziu îl propune premier pe Marius Lulea
Partidul speră să se alăture Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) în Parlamentul European, unde se află partidul Fraţii Italiei al Georgiei Meloni şi partidul polonez de opoziţie Lege şi Justiţie (PiS), a spus el, deşi AUR era, de asemenea, în contact cu gruparea de extremă dreapta Identitate şi Democraţie, conform Epoch Times.
„Nu suntem deloc singuri”, a spus el, comparând AUR cu partidele Fraţii şi Liga, PiS, Vox din Spania şi Chega din Portugalia.
Conform analizei citate, sondajele arată că AUR – ai cărei membri au intrat în conflict cu minoritatea etnică maghiară din ţară iar liderii săi s-au opus introducerii istoriei Holocaustului şi a evreilor în programa şcolară – ar putea obţine 16%-20% din voturi la alegerile europene, faţă de 9% cât a obţinut la scrutinul naţional din 2020.
AUR se opune cotelor de migraţie şi ajutorului militar acordat Ucrainei. Este „categoric împotriva colonizării Europei cu populaţii străine” şi este în favoarea restabilirii României la graniţele sale din 1940, care includ teritorii aflate acum în Bulgaria, Moldova şi Ucraina.