Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit, la postul B1 TV, despre dosarul penal deschis de DNA pe care l-a invocat contracandidatul său de la AUR.
“Două lucruri pot să vă spun. E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează.
Lipsă de imaginaţie la PSD, în privinţa lui Nicuşor Dan. Iar o dau cu Soros
Oricine face împotriva oricui o plângere la un Parchet, de exemplu, eu, dacă vă fac dumneavoastră o plângere, spunând că mi-aţi furat maşina, Parchetul, dacă plângerea aia nu e informă, e semnată, are date de identificate, e obligat să deschidă o cercetare penală. Asta s-a întâmplat, nu e absolut nimic în neregulă cu asta”, a explicat Nicuşor Dan.
Edilul a subliniat că deschiderea dosarului este o chestiune absolut formală.
“Acolo unde lucrurile nu sunt formale, când urmărirea penală începe împotriva persoanei, şi nu, aşa cum se spune, in rem, sau următorul pas, când se pune în mişcare urmărirea penală, sau următorul pas, când se trimite în judecată, dar noi suntem doar la o chestiune formală.
Citeşte şi: Constantin Toma, primar PSD de Buzău, se ţine de miştouri ieftine
Cineva a făcut o plângere şi DNA, în baza acestei plângeri, a deschis un dosar penal. Asta e tot”, a adăugat Nicuşor Dan.
Ce spune DNA
“La solicitarea mass media şi în referire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind pe unul dintre candidaţii la Primăria Capitalei, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de nicio persoană.
Citeşte şi: Carmen Dan, despre PSD: Guvernarea ruşinii naţionale
Pe această cale atragem atenţia asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial.
Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condiţiile legii, orice informaţie privind activitatea instituţiei.”