home EVENIMENT, POLITICA Augustin Lazăr va fi consilierul juridic al premierului Maia Sandu

Augustin Lazăr va fi consilierul juridic al premierului Maia Sandu

Share

Premierul moldovean Maia Sandu a anunţat că a avut o întrevedere cu fostul procuror general al României, Augustin Lazăr.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Îîn urma acesteia, Lazăr şi-a anunţat disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei Justiției din Republica Moldova.

Şefa Guvernului de la Chişinău a subliniat că sunt necesare reforme puternice pentru lupta cu spălarea banilor şi marea corupţie.

“Am avut deosebita onoare să am o întrevedere cu domnul Augustin Lazăr, fost Procuror General al României, un mare promotor al independenței sistemului judiciar și al consolidării statului de drept din România. Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justiției și lupta împotriva corupției. Domnia sa a împărtășit mai multe aspecte din propria experiență în calitate de șef al Ministerului Public, dar și a apreciat pozitiv inițiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Însă m-a bucurat și mai mult faptul că domnia sa și-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din țara noastră.

Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate și curaj în lupta cu spălarea banilor și corupția mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova și sperăm să ne putem baza și pe experiența și profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr.”, a anunţat Maia Sandu, pe Facebook.

Share