home CORUPTIE, POLITICA Augustin Lazăr către PSD: Luaţi-vă gândul de la OUG pe Codurile Penale!

Augustin Lazăr către PSD: Luaţi-vă gândul de la OUG pe Codurile Penale!

Share

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, întrebat de iniţiativa social democraţilor, de a da ordonanţă de urgenţă pe Codurile Penale, că priorităţile sistemului judiciar român sunt în Raportul MCV şi acelea trebuie rezolvate.

Augustin Lazăr: Rezolvăm problemele dacă credem în valorile justiţiei europene

“Va fi o mare provocare pentru noua conducere a CSM, dar mă gândesc că va reuşi să îi facă faţă fiindcă are toate resursele”, a declarat procurorul general al României, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebat dacă va fi linişte în Justiţie, Augustin Lazăr a replicat: “Este o întrebare bună. Cred că suntem în măsura pas cu pas să rezolvăm problemele care sunt de rezolvat, dacă cu toţii credem în valorile justiţiei europene. Eu cred că încet, încet aceste valori se vor acumula în formele pe care le putem vedea în raportul CSM. Avem forme juridice bune, conţinutul acestor forme trebuie să se acumuleze treptat”.

Augustin Lazăr: Altele sunt priorităţile din Raportul MCV

Referitor la planul PSD de a da ordonanţă de urgenţă pe codurile penale, procurorul general a sugerat că sistemul judiciar are alte priorităţi. ” Vă rog să observaţi că există nişte priorităţi ale sistemului judiciar român şi ele sunt în raportul MCV. Acelea trebuie rezolvate”, a conchis Lazăr.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a explicat atunci că reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constituţional şi vor transpune într-o ordonanţă de urgenţă.

Share