home DIVERSE, SEISMOLOGIE Asteptand cutremurul. Chinezii stau in masini pe langa en-gros-uri

Asteptand cutremurul. Chinezii stau in masini pe langa en-gros-uri

Share

Pe langa Doraly, Europa si Dragonul Rosu, chinezii stau in masini, asteptand cutremurul. Pe Blogul lui Ion Istrate, omul care sustine ca poate sa prevesteasca exact cand va avea loc marele si asteptatul cutremur, am vazut de mai mult timp, in seara trecuta, anuntulAsteptand cutremurul.

Sincer sa fiu, mi se pare tragicomic. Un clarvazator chinez a prevestit ca in aceasta noapte va fi acest mare cutremur.

Ideea este ca nu reiese, din felul cum scrie Istrate, daca acesta va avea loc in Romania sau undeva in alta parte in lume.

Asteptand cutremurul. Reportaj tv

Oricat de mormaielnic si ironic sunt cand vine vorba despre OTV, de data aceasta au facut si un lucru bun. O reporterita a plecat cu camera si cu microfonul la fata locului si a facut niste vox-uri cu cativa chinezi, care intr-adevar stau in masini pe la aceste magazine en-gros. Asteptand cutremurul.

Culmea este ca toti cei intervievati se aflau la volan, stateau cu mainile pe volan si aveau si centurile de siguranta puse!

La ce le foloseste centura de siguranta noaptea, in Expo Market Doraly? Greu de inteles.

Eu si cutremurele

Oricum, trebuie sa marturisesc ca am amintiri destul de neplacute legate de aceste cutremure. Cel din 1977 m-a prins in casa, in centrul Focsaniului. M-am zgaltait in toate directiile de mi-au fluturat tot dintii prin gura.

Pe 31 august 1986 eram acasa la ai mei, pe timpul verii. M-a prins tot in casa, la etajul 1, in blocul in care stateam in centrul Focsaniului. Mi s-a parut mai groaznic decat cel din 4 martie 1977, pentru ca a fost foarte lung si haotic.

Cele doua din vara anului 1990 m-au prins in Galati. Primul, cel de seara, m-a gasit la ora culcarii, in camin, la etajul 3, iar al doilea in redactie la “Noduri si Semne”, pe Calea Domneasca. Tin minte ca am iesit in fuga in strada si driblam cateva masini care aveau tendinta sa-mi vina in ajutor, sa ma tina de mana cu anvelopele, pe trotuar.

Sa ne fereasca Dumnezeu!…

Asteptand cutremurul. Site de predictii ale cutremurelor

Acum despre lucruri serioase. Viktor Bokov este un cercetator rus extrem de serios, care are insa propriile sale metode originale de predictie a cutremurelor. Care chiar dau rezultate, asa cum se poate vedea, de exemplu, aici: a prevestit devastatorul tsunami din Asia de Sud-Est cu doua zile inainte.

Majoritatea cutremurelor din Romania, anuntate de institutul condus de Marmureanu (caruia eu ii zic Cutremureanu), pe care eu le monitorizez de cativa ani, comparand predictiile lui Bokov, se regasesc pe hartile zilnice date de acesta. Conform informatiilor de pe site-ul sau, daca oamenii si in primul rand autoritatile i-ar urmari predictiile, ar putea sa fie salvate o multime de vieti omenesti.

Imi doresc sa nu experimentez deloc pe pielea mea adevarul acestor afirmatii ale lui Bokov. Daca doriti sa intrati pe acest site, iata aici versiunea sa in engleza. Pe aceasta pagina, click Browse archive si apar predictiile. Acelasi browsing de arhiva cu predictii poate fi accesat si direct la acest link.

nota: Nikos de pe OTV, ai putea sa fii mai prudent in ceea ce afirmi, ca esti din Grecia. Santorini stie de ce.

Share