Assange nu i-a dat lui Vantu cablogramele despre Romania

Share

Sorin Ovidiu Vantu, prin interpusii sai de la Cotidianul.ro si Realitatea TV, a intoxicat opinia publica si a mintit cu buna-stiinta, atunci cand a lasat sa se ventileze in presa informatia conform careia fondatorul Wikileaks Julian Assange i-a vandut toate cablogramele existente despre Romania.

foto: Vrancea Media
fotoinfo: “Ioana Maria Vlas si omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu s-au intalnit pentru prima data in public la procesul Fondului National de Acumulare-Banca Agricola, amandoi in calitate de inculpati. Lucian Alecu, Jurnalul National”

Sorin Ozon de la CRJI mi-a declarat acum cateva minute ca, dupa cate stie el, “Cornel Nistorescu a fost la Julian Assange, i-a luat un interviu (n.n.: impreuna cu Alison Mutler si inca o don’soara de la Realitatea TV), i-a cerut toate cablogramele despre Romania, iar Assange l-a refuzat”.

Iata aici prima postare, ulterioara anuntului initial facut de SOV, asa cum am preluat-o pe 1 februarie 2011:

(VIDEO) SOV a cumparat de la Assange 860 de cablograme despre Romania (Dan Badea pentru Curentul)

Iata si articolul de intoxicare din Cotidianul.ro (Cotidianul mi-e jena sa-i zic), publicat de trolul lui Vantu, Cornel Nistorescu:

Un erou cu domiciliu forţat. Assange – prietenul adevărului

Iata ce scria Curentul pe 1 februarie:

[…] peste 830 de cablograme transmise de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti către Departamentul de stat au intrat în posesia mogulului pe baza unui protocol semnat, săptămåna trecută, la Ellingham Hall din Marea Britanie. Sunt cel puţin două motive care l-au determinat pe Vîntu să cumpere cablogramele sustrase de Assange.

Primul ar fi că numele său apare în mai multe dintre aceste documente, el fiind unul dintre oamenii de bază ai Kremlinului care au primit misiunea de a destabiliza puterea de la Bucureşti şi de a-l schimba prin orice mijloace pe preşedintele romån Traian Băsescu, iar al doilea dintre motive este folosirea unora dintre informaţii în scop de şantaj şi de intimidare la nivel înalt […]

Sa punem fata in fata minciuna portavocilor lui Vantu cu ceea ce spun, intr-un text quasi-identic, Adevarul, Kamikaze si Jurnalul:

[publicatia] deţine aceste cablograme de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, organizaţie care le-a obţinut, în exclusivitate pentru România, de la WikiLeaks.org. „WikiLeaks de România” conţine 1.027 de cablograme, însumând peste 2.700 de pagini, în marea lor majoritate corespondenţa dintre Ambasada SUA la Bucureşti şi Departamentul de Stat […]

Elementar este sa constatam ca gornistii lui SO Vantu aruncau la harneala ca sunt 830 de cablograme, pe cand acum aflam ca ar fi 1.027 de cablograme. Consideratiile Curentul se dovedesc a fi the worst of the worst ever possibilities, pentru ca e greu de crezut ca in cablogramele de la Ambasada SUA gasesti lucruri de rau despre Basescu.

George Damian: Wikileaks de România. Cine apare în cablogramele de la Bucureşti?

Poate doar genul minor, precum faptul ca Basescu ar bea tot mai mult, ceea ce mai curand il avantajeaza, pentru ca saracul Basescu e stresat si isi distruge sanatatea, nu?

Gasca din jurul lui Vantu devine tot mai haotica si, mi se pare, incoherenta in actiuni, pe masura ce Nicolae Popa se apropie de tara, procesele lui Vantu de partea mai taioasa (cu tot cu amanarile pe procedura), iar funia ajunge in vecinatatea parului.

Share