home EVENIMENT Aşa mai zic şi eu. Auzisem de ani de zile

Aşa mai zic şi eu. Auzisem de ani de zile

Share

România este statul în care, în ultimii 10 – 15 ani, s-a vorbit tot mai insistent, inclusiv public, despre faptul că ţara se împarte între mafii. Că mafiile fac legea. Că între aceste mafii şi mafioţi sunt dispute pe teritoriu.

Octav Ganea, ZF

Că ei, mafioţii, sunt protejaţi de către politicieni, care închid ochii sau treptat chiar ajung să fie, la rândul lor, nişte mafioţi cu aparenţă onorabilă.

Că în realitate preocuparea acestora este să deturneze şi să spele bani, să facă fals în acte publice, trafic de influenţă şi, în general, să profite de perioada cât sunt pe cai mari, în funcţii publice, pentru a-şi face plinul.

Cunoaştem deja de o săptămână implicaţiile superficiale ale Dosarului Mită în Elicopter. Vasile Avram, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, stă în arestul DNA pentru 29 de zile şi este cercetat penal. În spatele acestei anchete, se pronunţă tot mai insistent numele onorabililor Mircea Sandu, şeful FRF, şi Mitică Dragomir, fost parlamentar din partea unui partid extremist care, dacă nu a dispărut, a dispărut. Ei par a fi ţinta finală a procurorilor, şi nu de ieri, de azi, ci cel puţin de cîteva luni.

Dar lucrurile nu se mărginesc la fotbal. Șeful Gărzii Financiare Neamț a fost reţinut pentru luare de mită. Acest gen de anunţuri a devenind loc comun. Şefa CNADNR, Daniela Draghia, nici nu a fost numită bine în funcţie şi este şi ea anchetată de DNA, pentru că nu se poate ca firma de pe locul 6, deţinută de onorabilul Nelu Iordache, să câştige licitaţii în serie.

Dar peştii graşi sunt alţii. De exemplu, fostul ministru al Industriilor, Codruţ Şereş, omul de casă al lui Dan Voiculescu, dimpreună cu şefii Hidroelectrica (pe care i-am văzut personal cât de dibaci combinatori de explicaţii obscur-abile, privind afacerile băieţilor deştepţi din energie, sunt, într-o Comisie pentru Industrii de la Camera Deputaţilor), sunt trimişi în judecată pentru subminarea economiei naţionale şi complot.

Dar şi unul dintre predecesorii lui Şereş, Dan Ioan Popescu, este cercetat într-un nou dosar, privind fraudarea Hidroelectrica, împreună cu patronul Energy Holding, Bogdan Buzăianu. Straniu este că şi DIP este acum tot membru PC, după ce PSD a plecat în Opoziţie şi el nu a mai fost ministru.

Toate aceste cazuri concrete sunt o probă pentru ceea ce afirmam la modul general la începutul acestei postări.

Share