home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Politiei si Procuraturii Arges

Armaghedonul Politiei si Procuraturii Arges

Share

Pe 18 ianuarie 2004, “Armaghedonul Politiei si Procuraturii argesene” a ajuns pe e-mail-urile unor redactii din Trivale. Vizatii erau capii celor doua institutii: Ion Stoica, seful IPJ Arges si Teodor Teodosescu, fost procuror, fost sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, in momentul lansarii armaghedonului sef al filialei PNA din Pitesti (stramosul nastasist al actualului DNA).

foto: Radical de Valcea – Noul şef al IPJ Vâlcea vrea performanţă şi autodepăşire

fotoinfo 1: “Chestorul Ion Stoica este începând cu data de 14 mai noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Cu o bogată experienţă ca şi manager de instituţie în spate, fost inspector şef al IPJ Argeş şi Olt, Stoica a venit în Vâlcea dorind să reintre în operativ. Postul călduţ din minister nu îi oferea satisfacţia necesară, fiind un om foarte activ” (19 mai 2010)

fotoinfo 2: Asa ar fi aratat poate Jean Constantin daca ar fi fost birocrat si politician

Chestorul Stoica era acuzat ca a intervenit in dosare de criminalitate economica:

“[Stoica si subalternii cu care lucreaza astfel] nu fac altceva decit sa obtina mari sume de bani de la patronii cercetati, carora li se intocmesc dosare penale la comanda, dar dupa ce platesc se dau solutii de netrimitere in judecata.

Asa se explica faptul ca IPJ Arges se lauda cu bilanturi, ca au dosare multe si cu prejudicii mari, dar in realitate nici o trimitere in judecata.

De exemplu, in dosarul 590/P/2000, inculpat Bobeanu Ion si altii, Stoica Ion a intervenit pentru a omori dosarul, favorizind infractorii, informindu-i cu privire la orice miscare pe care o pregateau politistii, fapt confirmat de avocatii inculpatilor si de mai multi procurori si politisti.

In perioada respectiva, Stoica Ion era adjunct al sefului IPJ Arges, se intilnea la Restaurantul Athina, unde vindea informatii din dosar persoanelor interesate, cum ar fi sa ascunda martorii importanti pentru a nu fi audiati si care urmau a fi chemati de politisti la audieri.

In prezent, chestorul Stoica detine din salariul sau de bugetar doua apartamente in Pitesti, un apartament mobilat in Bucuresti, o vila in comuna Stefanesti, sat Valea Mare, si trei automobile: un Cielo pentru sotie si doua VW Passat, unul al sau si altul al fiului sau”

Pe 9 martie anul acesta, Vocea Valcii publica un articol din care spicuim:

“SUSPICIUNI. Din câte se pare, inspectorul – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea are în acest moment calitatea de martor în dosarul şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, dar urmează să dea mai multe explicaţii procurorilor DNA.

Zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel Piteşti le-au interzis şefului Poliţiei Vâlcea, Ion Stoica, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, să se întâlnească sau să aibă vreun altfel de contact.

Din câte se pare, cei doi sunt vechi prieteni de familie, iar pe vremea când chestorul Stoica deţinea funcţia de ministru secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, l-a ajutat pe Nicolescu să-şi mute un nepot de la Poliţia Suceava la cea din Argeş.

Conform anchetatorilor DNA, la dosar există o interceptare prin care Constantin Nicolescu apelează la chestorul Stoica, cerându-i, aşa cum spuneam, să-l mute pe nepotul său, care era poliţist în Suceava, în judeţul Argeş”

Iata deci ca au trebuit sa treaca opt ani pentru ca onorabilul domn Stoica sa fie macar putin timorat. In acest timp, domnia-sa a ajuns secretar de stat, sub Sultanatul Adrian Nastase, sustinut fiind de generalii Berechet si Manoloiu, probabil amandoi fiind constienti cat de corect, moral si prob este Stoica, mai ales ca Manoloiu era nasul sau de cununie.

Procurorul Teodosescu era acuzat de implicare in afacerea Bobeanu:

“In dosarul 590/P/2000, inculpat Bobeanu, Teodosescu si Stoica, fiind buni prieteni, au schimbat toata echipa de politisti si procurori pentru a nu se mai inainta cu cercetarile si arestarile. De precizat ca Teodosescu avea si un interes personal, intrucit inculpatul Bobeanu dusese nenumarate cisterne cu benzina furata si la benzinaria Trandafir Company din Curtea de Arges, unde erau, si sint si in prezent, asociati sotia si fiica lui Teodosescu”

In octombrie 2004, Adevarul relua cestiunea si nota:

Fostul sef al PNA Pitesti, Teodor Teodosescu, este bagat pana in gat in afaceri cu produse petroliere. In plus, acesta a intervenit in solutionarea favorabila a unor cauze penale in care au fost implicati patronii unor firme, parteneri de afaceri ai familiei Teodosescu.

Pentru aceste fapte, fostul sef al PNA Pitesti a fost “retrogradat” de la PNA in functia de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti. Bubele procurorului Teodosescu sunt foarte bine cunoscute, atat la nivelul conducerii PNA, cat si la nivelul Parchetului Genera

Prin hotararea 274 din 26 februarie 2009, Teodor Teodosescu ar fi devenit fara concurs procuror la DIICOT Pitesti, asa cum arata lorylex si luju. Nu trebuie sa fim prea nelinistiti: urmand linkul dat, oricine va putea sa vada cu ochii sai o lista de 500 de procurori ce s-ar afla in aceeasi situatie. Faptul ca la DIICOT lucreaza un astfel de domn mie personal imi da fiori.

Timp de aproape un deceniu probabil ca acesti oameni au actionat nestingheriti, pentru ca au putut sa spuna cu foarte multa usurinta: Armaghedonul ala? E o anonima, dom’le! Am multi oameni care imi vor functia!

Daca in loc de aceasta presa nu ar fi publicat nici un fel de armaghedon si ar fi anchetat, cu probe si declaratii, asa cum procedeaza presa adevarata de investigatie, pedigree-ul acestor domni, ca si pe cel al acolitilor din jurul lor, presiunea publica existenta ar fi obligat procurorii sa actioneze mult mai rapid, nu in urma cu cateva luni, in cazul lui Nicolescu, pentru destructurarea a ceea ce ar parea ca este o mafie locala.

Share