home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Oligarhilor 74. Biografia lui Dan Voiculescu

Armaghedonul Oligarhilor 74. Biografia lui Dan Voiculescu

Share

Armaghedonul Oligarhilor 74. Biografia lui Dan Voiculescu

În acest ultim capitol din Armaghedonul Oligarhilor dedicat lui Dan Voiculescu, citim CV-ul acestui vrednic slujbaş al comuniştilor şi putem constata ce funcţii a deţinut el, precum şi unde.

Urmează o prezentare succintă a câtorva colaboratori apropiaţi ai lui Dan Voiculescu, proveniţi din fosta Securitate comunistă. Măcar, autorii acestui armaghedon au avut onoarea să nu copieze din alţii, ca şi cum ar fi fost ei primii ce au scris.

Deşi Voiculescu susţine că nu a fost ofiţer de Securitate niciodată, a deţinut posturi ce se încredinţau numai agenţilor de mare încredere ai serviciilor secrete ale lui Ceauşescu.

la 01.12.1969 a fost angajat economist stagiar la Tehnoforest – Export Bucureşti, care i-a deschis cartea de muncă seria AH, nr. 57436/08.05.1970, într-o perioadă când stagiarii nu aveau ce cauta în comerţul exterior;

la 15.08.1970 a fost transferat la ICE VITROCIM, unde, la 01.09.1978, a fost avansat şef birou;

la 01.03.1982 este transferat la Camera de Comerţ şi Industrie a RSR – Oficiul ARGUS (firmă a Securităţii, care selecta forţa de muncă pentru firmele de comerţ exterior) în funcţia de director;

la 01.08.1984 a fost avansat director general al Oficiului Argus, funcţie pe care a deţinut-o, conform cărţii de muncă, până la data de 01.06.1990, când, în baza Deciziei A59/15.06.1990, a fost transferat în interes de serviciu şi numit director general al firmei Crescent, cu un salariu lunar de 1.800 de dolari;

în perioada 1984-1989, când s-a vehiculat oficial că Voiculescu a fost directorul general al Crescent Bucureşti, Dan Voiculescu apare în cartea de muncă drept directorul general al firmei Securităţii – Oficiul Argus (dosarul nr. 13761/1992, de la Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti).

Voiculescu a început să demareze afaceri uluitoare ca anvergură, exportând prin Crescent, în ţări de pe toate continentele, materii prime şi produse cu mare căutare, la nişte preţuri fără concurenţă (arme şi compuşi ale industriei militare, ciment, alumină, oţel, lemn etc.).

citeşte şi: Armaghedonul serviciilor secrete. Dan Voiculescu

Legăturile CRESCENT cu Departamentul Securităţii Statului (DSS) aveau un numitor comun: conturile secrete, dirijate de la cabinetul 1 al R.S.R.

Aceste conturi erau deschise la Banca Română de Comerţ Exterior şi se aflau în administrarea unei echipe de înalţi funcţionari bancari.

citeşte şi: Armaghedon Media (II). Adevărul despre Dan Voiculescu

O parte dintre aceşti foşti directori ai BRCE se regăsesc azi, deloc întâmplător, în calitate de acţionari sau administratori în firmele grupului GRIVCO:

Crăinicean Gheorghe, fost vicepreşedinte BRCE, azi acţionar al Rombell Securities SA, ale cărui acţiuni sunt controlate de Dan Voiculescu şi câteva firme GRIVCO;

Dima Gheorghe, fost director al Direcţiei credite externe şi disponibilităţi valutare a BRCE, azi acţionar şi administrator al unui pui al firmei GRIVCO International S.A.;

După decembrie 1989, o mare parte din securiştii de la ICE Dunărea au devenit asociaţi alături de Dan Voiculescu în firmele GRIVCO, unul dintre ei fiind Mihai Lazăr, actualul gestionar executor al averii lui Voiculescu.

După 1990, funcţionarii BRCE – BANCOREX au şters urmele acestor conturi, distrugând întreaga arhivă. Securiştii care aveau aceste conturi pe numele lor s-au lansat masiv în afaceri, tocmai pentru că banii din aceste conturi le-au revenit.

Aceasta este şi una dintre explicaţiile de ce un procent atât de mare de securişti au devenit marii oameni de afaceri post-decembristi.

Fondurile din depozitele constituite la BRCE în anii comunismului de cei din DSS şi DIE se regăsesc azi în firmele private ale securiştilor care “au reuşit în afaceri” după 1989.

urmează: Armaghedonul oligarhilor 75. Presa lui Vantu şi Luca

Share