home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Oligarhilor 70. Mihai Tatulici

Armaghedonul Oligarhilor 70. Mihai Tatulici

Share

Armaghedonul Oligarhilor 70. Mihai Tatulici

Mihai Tatulici este personajul tipic al supravieţuitorului din vremurile presei comuniste, care a izbândit şi în presa de după decembrie 1989, rămânând pe creasta valului.

A debutat în presă ca elev în 1966, la un ziar din judeţul Suceava. În 68 scria la revista Universităţii Al Ioan Cuza, Alma Mater, unde a ajuns chiar şi redactor şef.

În 70 ajunge la Viaţa Studenţească. În 71, după terminarea facultăţii, este pescuit de Nicolae Stoian la Viaţa Studenţească, la secţiunea Reportaj.

Ajunge secretar general de redacţie în 79, dar este dat afară. Nu pentru fronda anticomunistă, ci pentru că se află la al treilea divorţ.

Pentru puţin timp scrie scenarii pentru studiourile Sahia, scrie cărţi şi colaborează la Radio. În 80 ajunge realizator la TVR, unde lucrează fără întrerupere până în 89.

Face parte din “cercurile vesele” ale potentaţilor din cartierul Primăverii. Revoluţia îl prinde făcând emisiuni pentru tineret la TVR. Are probleme, deoarece era etichetat drept prietenul lui Nicu Ceauşescu.

Depăşeşte acest gen de probleme, agresându-l pe Nicu Ceauşescu când acesta a fost adus, injughiat, în studiourile Televiziunii, la “Revoluţie”.

Tatulici a rămas în istorie pentru aportul său special, aplicat la megaescrocheria Caritas, slujind ca agent mediatic al patronului circuitului piramidal.

Tatulici pune bazele postului Tele 7 ABC, de unde în 95 demisionează, pentru a se muta la Pro TV. În 96 fondează Clubul Român de Presă. În acest moment, este director de programe la Realitatea TV.

Tatulici are câteva companii lansate în domeniul media. Astfel, la revista Privirea deţine majoritatea împreună cu soţia lui. La fel şi în cazul unei firme de producţie cinematografică (N&T Trading).

Deţine apoi, împreună cu omniprezentul investitor media Sorin Ovidiu Vântu, o televiziune rămasă la stadiul de proiect (G TV) şi Mihai Tatulici Production (acţionar majoritar Imola).

Tatulici este coleg de Consiliu de Administraţie cu Roşca Stănescu la Grupul Editorilor şi Difuzorilor şi a investit bani într-o firmă de comerţ cu produse zaharoase (MCM Network) şi o asociere cu trustul PRO în firma Mediafest.

Numele lui Tatulici a apărut într-o depoziţie la dosarul de crimă organizată al fraţilor Cămătaru. Ziaristul era acuzat în presă că a participat la o operaţiune de intimidare a unor parteneri de afaceri ai soţiei sale, operaţiune unde au fost folosiţi recuperatori şi unde Tatulici s-a folosit abuziv de calitatea sa de jurnalist.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 71. Corneliu Vădim Tudor

Citeşte şi
Jurnalista Paula Herlo, realizatoare a emisiunii „Romania, te iubesc”, a anuntat vineri ca a fost
Jurnalistul Sebastian Oancea prezinta o discutie cu un functionar dintr-o primarie PSD din judetul Vrancea
Un clip video cu jurnalistul Alex Dima de la Pro TV dovedeşte că Viorica Dăncilă
Președintele PSD Liviu Dragnea l-a întrebat pe corespondentul Pro TV Alex Dima dacă vine cu
Jurnalistul Andrei Zaharescu, devenit ulterior purtător de cuvânt al premierului Victor Ponta, iar acum econsul,
~Diana Enache prezinta Stirile Pro TV la ora 13.00~ziaristi condamnati cu suspendare pentru defaimarea lui
OTV va plati 50.000 de lei, Radio Zu cu 40.000 de lei si Kiss FM
Românii îl au pe “Chix Factor“, spune Silviu Petcu, de la Distractis, jumătatea de Divertis
OTV, Kanal D şi 10 TV au înregistrat cele mai multe greşeli de folosire a
Obsedat de publicitatea câștigată pe vremea de tristă glorie a mineriadelor, Miron Cozma se străduiește
Share