Armaghedonul Oligarhilor 44. Corupţia societăţii în civil

Share

Armaghedonul Oligarhilor 44. Corupţia societăţii în civil

Autorii Armaghedonului Oligarhilor prezintă acum un capitol timpuriu din episoadele succesive de confiscare a societăţii civile, prin folosirea metodei calului troian.

Ciudat este că aici apare ca actant Iulian Chifu, fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, la momentul 2007 încă nenumit în funcţie la Cotroceni.

Memorandumul amintit, înaintat Guvernului României în mai 2005, scotea la lumină fapte grave de corupţie.

Ulterior, datele au fost confirmate de ancheta Curţii de Conturi a României referitoare la modul de utilizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finanţarea proiectelor pentru românii de pretutindeni, care s-a încheiat la sfârşitul anului 2006.

Trei organizaţii care au prejudiciat statul au fost date pe mâna Justiţiei.

Toate cele trei organizaţii din Iaşi, Centrul pentru Democraţie Iaşi, Fundaţia Academică Petre Andrei Iaşi şi Centrul de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, reprezintă în fapt acelaşi grup, membrii lor având strânse legături.

Toate aceste ONG-uri sunt controlate de oameni apropiaţi unor cadre corupte ale structurilor serviciilor secrete şi sunt strâns legaţi de PSD.

Iulian Chifu, prezent adeseori pe postul Realitatea TV, ca director al Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, este fondator şi al Centrului pentru Democraţie Iaşi.

Doru Tompea, membru fondator al Centrului pentru Democraţie Iaşi, era şi membru al Biroului Judeţean al Partidului Social Democrat şi a fost directorul de campanie al Uniunii PSD+PUR.

Tompea este, în acelaşi timp, preşedinte al Fundaţiei Academice Petre Andrei, acţionar al acesteia şi, totodată, decan al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Petre Andrei, universitate particulară care aparţine Fundaţiei Petre Andrei.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 45. Plan rusesc susţinut la Bucureşti

Share