home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Oligarhilor 43. Jaful din timpul Guvernării Năstase

Armaghedonul Oligarhilor 43. Jaful din timpul Guvernării Năstase

Share

Armaghedonul Oligarhilor 43. Jaful din timpul Guvernării Năstase

Curtea de Conturi a avut întotdeauna un rol interesant în demnatelarea ecuaţiilor politico-economice în care au fost implicate şi PNL sau PSD.

Ciudat este că de-a lungul timpului instituţia a fost condusă de oameni care şi-au început cariera politică în PSD. De exemplu, acum în fruntea Curţii de Conturi este Nicolae Văcăroiu, fost premier al PSD pe când acesta se numea FDSN.

Un Memorandum realizat de un funcţionar al MAE, înaintat Guvernului României în mai 2005, arăta următoarele fapte – confirmate acum şi de laborioasa cercetare a Curţii de Conturi: în toate proiectele nefinalizate sau defectuos finalizate se întâlneşte aceeaşi ecuaţie: un grup restrâns de persoane a distribuit clientelar, pe criterii cu totul străine interesului naţional, sume fabuloase de bani unor reprezentanţi ai unor organizaţii din Republica Moldova, fără a urmări finalitatea reală a cheltuirii sumelor decontate.

Acest mic grup de persoane, care include şi funcţionari guvernamentali, precum şi persoane care gravitează în jurul unor centre de putere politică aparţinând foştilor guvernanţi, se poate face vinovat de abuz de putere, trafic de influenţă, deturnare de fonduri, înşelăciune.

Pe lângă irosirea fondurilor publice şi a utilizării necorespunzătoare a acestora, se adaugă dezinformarea cu bună-ştiinţă a opiniei publice şi a autorităţilor româneşti şi străine, prin rapoarte şi “analize” lipsite de orice relevanţă şi prezentate drept materiale rezultate ca urmare a unor investigaţii costisitoare.

Grupul responsabil de toate acestea şi-a propus, şi a reuşit în mare măsură, arogarea rolului de instanţă de analiză şi interpretare a problematicii spaţiului exsovietic şi, cu precădere, a Republicii Moldova.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 44. Corupţia societăţii în civil

Share