home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Oligarhilor 10. Geopolitică. Miza militară

Armaghedonul Oligarhilor 10. Geopolitică. Miza militară

Share

Foarte importantă şi actuală această secţiune din Armaghedonul Oligarhilor. Este vorba despre împresurarea geopolitică a Rusiei de către Statele Unite. Este interesantă caracterizarea simplificată a României ca fiind un soi de portavion geopolitic al SUA la fruntariile fostei URSS. E bine de observat că în acest moment SUA şi-a edificat la graniţele fostei URSS mai multe portavioane de diferite tipuri: Polonia, Ţările Baltice, România, Georgia, Azerbaijan.

Este necesară lărgirea cadrului de analiză, pentru a aşeza în contextul potrivit împrejurările ultimelor evenimente. Miza actuală politică are şi componente militare, strategice, de mare importanţă, deoarece bazele americane vor închide linia istmului ponto-baltic şi vor realiza o „împresurare” geopolitică sau mai de grabă o „îndiguire” a avanpostului rusesc.

România va deveni un fel de portavion fix, de pe care vor putea fi lansate atacuri pe o rază care se întinde de la Caucaz până la munţii Iranului. La proiectele şi mizele de tip militar comanda „ostilităţilor” este preluată nemij locit de structurile aferente.

Armaghedonul Oligarhilor. Serviciile militare ruse lucrează zona României

Mai exact, de o bună bucată de timp serviciile militare ruseşti sunt cele care „lucrează” prioritar zona noastră. De altfel, GRU a avut o inserţie mult mai puternică decât KGB în spaţiul românesc. Un mare număr de cadre de comandă ale Armatei au fost recrutate în perioada anilor ‘60 în timpul stagiilor de pregătire la Academiile sovietice.

Aceste cadre au condus mari unităţi şi au avut în legătură un număr important de ofiţeri din sistem. Ulterior, în anii ‘80, structura informativa şi a agenţilor de influenţă s-a îmbogăţit prin preluarea „disidenţilor”, „creşterea” acestora şi plasarea lor în spaţiul politic, după 1989.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 11. Cadre trădătoare în servicii

Citeşte şi
Întâlnirile de lucru ale Viorică Dăncilă continuă să fie prezentate fără sonor. Poate ca să
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că declarațiile ministrului interimar al Justiției, Ana Birchall, conduc
Gordon Sondland, ambasadorul SUA la UE, a declarat că procurorul general american, William Barr, a
Adrian Moraru, expert în politici publice, atrage atenţia sâmbătă noapte că au început deja să
Jurnalistul Liviu Avram ştie la ce se gândeşte acum Liviu Dragnea. Dincolo de ceea ce
Liviu Dragnea dorea să meargă în Statele Unite şi să participe la "Mic dejun cu
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, afirmă, în mesajul adresat în numele Guvernului SUA
Consens SUA - UE pentru un guvern fără Dragnea și Tăriceanu. Ore și zile încinse
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a declarat îngrijorat de modul în care se desfășoară
Putin consideră că are dreptul să decidă soarta ţărilor vecine şi a altor popoare, fie
Share