Armaghedonul Oligarhilor 11. Cadre trădătoare în servicii

Share

Armaghedonul Oligarhilor 11. Cadre trădătoare în servicii

În această secţiune a Armaghedonului Oligarhilor, este ridicată o chestiune spinoasă: cum faci epurarea ofiţerilor din servicii, de la diferite arme, în condiţiile în care toată structura sistemului este împănată cu conserve ale serviciilor secrete?

Lucrurile nu sunt nici măcar atât de simple cum le prezintă Armaghedonul Oligarhilor. Dacă scoţi din servicii un acoperit, de unde ştii că nu pui în locul lui un alt acoperit, care are ordin să se infiltreze în structură pentru un an, zece ani sau mai mulţi?

După Revoluţie, şi serviciile româneşti au avut parte de o adevărată inflaţie de cadre provenite din Armată, care au fost rotite în aproape toate instituţiile de informaţii.

Ceea ce puţină lume a observat în primul interviu acordat de la începerea campaniei de către preşedintele Băsescu este referinţa la cei 28 de generali din SRI daţi afară. Şi mai mulţi au fost eliminaţi din SIE şi MApN.

Un număr important de ofiţeri superiori din sistemul militar şi de informaţii a trebuit să plece, deoarece nu corespundeau standardelor NATO şi mai ales celor americane.

La comanda instituţiilor s-au perindat ofiţeri cunoscuţi de către serviciile vestice pentru legături mai mult sau mai puţin apropiate cu ofiţeri ai serviciilor speciale estice.

Americanii i-au cerut afară pe cei care au mai rămas în sistem. Până în august anul acesta vor “zbura” toţi cei care au mai rămas în servicii şi care provin din vechea gardă.

Cei care au înlocuit însă Vechea Gardă din Armată şi DSS, actualii şefi de secţii, birouri etc. au fost recrutaţi, crescuţi şi plasaţi în posturi de control de către „epuraţi”.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 12. Războiul nevăzut

Share