home CORUPTIE, POLITICA Aristotel Căncescu, trimis în judecată, abuz în serviciu

Aristotel Căncescu, trimis în judecată, abuz în serviciu

Share

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată. El este sub control judiciar şi e acuzat de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu.

Alături de Aristotel Căncescu, au fost deferite Justiției alte două persoane. Prima e Gavril Matei, pentru abuz în serviciu, la data faptei consilier județean, informează Agerpres.

A doua, Lucia Cristina Grama, la data faptelor administrator SC Licofrig SRL. Ea este trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cu Aristotel Căncescu în dosar e şi primarul George Scripcaru

În fața judecătorilor urmează să ajungă și primarul Brașovului, George Scripcaru, şi alţi trei funcţionari acuzaţi de abuz în serviciu.

În același dosar va fi judecată și societatea Licofrig SRL. Pentru aceasta, s-au reținut două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Conform rechizitoriului, Matei și Grama, în baza unei înțelegeri frauduloase cu Aristotel Adrian Căncescu, ar fi făcut demersuri pentru obținerea nelegală a unei suprafețe de 110 mp teren în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Miza – cel mai bun vad comercial

Gavril Matei identificase anterior oportunitatea deschiderii unei farmacii în curtea spitalului județean. Locația asigura cel mai bun vad comercial pentru o astfel de activitate.

Conducerea spitalului refuzase până la acel moment să permită amplasarea unei astfel de unități. Refuzul fusese motivat prin aceea că astfel ar fi fost avantajată o singură firmă.

Aristotel Căncescu, ar fi făcut demersuri pentru închirierea terenului respectiv. Nu a existat o justificare de necesitate și oportunitate în interes public, nici o solicitare a spitalului.

Share