Apa este necesara in toate gospodariile!

Share

Procesul de udare este cea mai importanta chestiune de ingrijire a gradinii. Ar trebui sa acordati o atentie deosebita acestui tip de lucru la terenul din gradina. Exista diverse sisteme de irigare care alimenteaza eficient si constant cu resursele de apa proprietatea gradinii. Pompa pentru procesul de udare a gradinii  este cea mai buna inventie care poate ajuta la rezolvarea multor probleme de cultivare a legumelor.

Deci, exista mai multe tipuri de pompe de apa care sunt clasificate in functie de modul de extractie a apei, cum ar fi putul, butoiul sau rezervorul deschis. Pe baza celor spuse mai sus, exista doua tipuri principale de pompe de apa: submersibile si superficiale. Asa ca acei gradinari care extrag apa din fundul fantanii in mod corespunzator vor primi dispozitivele de suprafata necesare. De asemenea, daca gradina este situata in apropierea unui rau sau iaz, trebuie sa alegeti dispozitivul de pompare de suprafata. Pompa de suprafata este dezvoltata pentru pomparea apei de la adancimi de pana la zece metri.

Pompele submersibile de apa nu sunt folosite atat de des in gradina in comparatie cu cele superficiale. Dar daca s-a dovedit ca si nivelul apei din put este sub zece metri adancime, atunci singura optiune corecta este sa cumparati o pompa submersibila. Pompele submersibile au fost dezvoltate pentru a pompa apa de la adancimi de pana la 40-80 de metri. Gradinarii nu aleg prea des acest tip de alimentare cu apa din cauza sistemului complex de instalare.

Pompa tambur este cea mai usor de instalat in comparatie cu altele. Particularitatea unui astfel de sistem de pompare este ca procesul de pompare a apei se poate face din orice butoi sau container. Principala distinctie este ca statia de pompare nu se supraincalzeste deloc.

Pentru cei carora nu le place sa petreaca ore intregi udand gradina exista o pompa de apa automata sau picatura. Un astfel de sistem este echipat cu un cronometru care permite gradinarului sa stea departe de el.

Atunci cand alegeti tipul de dispozitiv de pompare pentru gradina  trebuie sa luati in considerare calitatea apei si locurile in care va fi amplasata statia de pompare. Resturile mici pot deteriora dispozitivul de pompare care nu este proiectat sa pompeze apa din mlastina, de exemplu. Se intampla prea des cand sursa de apa necesita filtrare prin drenaj din cauza calitatii scazute a apei.

Avand in vedere diferite tipuri de pompe de apa, cele doua principale sunt: pompa de suprafata si pompa submersibila.

Pompele de suprafata

Acest tip de pompa de apa este de obicei situata pe suprafata solului. Alimentarea cu apa se realizeaza de la furtunul de admisie a apei. Furtunurile sunt partea principala a procedurii de pompare a apei din put. Pe cealalta parte a furtunului trebuie atasata teava metalica. Va recomandam sa nu folositi furtunul din cauciuc atunci cand utilizati un astfel de sistem de alimentare cu apa. Motivul este aerul care se formeaza in furtun din cauza caruia peretii furtunului sunt comprimati si debitul normal al apei este obstructionat.

Marele avantaj al acestui sistem de pompare este simplitatea sa in ceea ce priveste instalarea. Ar trebui sa asezati unitatea de pompare pe o suprafata plana si uscata si sa conectati furtunul la sistem. Un alt avantaj este alimentarea puternica cu apa. Asta inseamna ca puteti uda cea mai mare parte a gradinii dintr-o singura sursa de apa. Celalalt plus al sistemului de pompare este ca acest tip de sistem poate fi realizat singur si nu ar putea fi nevoie sa cereti ajutorul unor profesionisti. Puteti folosi pompele de suprafata pentru irigarea prin picurare. Gospodarii romani care necesita pompe apa pot apela cu incredere la produsele magazinului regalfermierul.ro, de fiecare data cand au nevoie de piese de schimb pentru utilaje, accesorii pentru gradina sau pompe de apa si picurare de cea mai buna calitate !

Pompa de apa submersibila pentru gradina- Un astfel de dispozitiv de pompa trebuie coborat sub nivelul apei fantanii sau raului. Ca rezultat, apa va trece prin furtunul conventional si va cadea pe pamant. Unele modele de pompe submersibile pot impinge apa pana la patruzeci de metri. In unele cazuri altitudinea de impingere a apei poate ajunge la nivelul de optzeci de metri daca ai modelul complex.

Instalarea unui astfel de sistem de pompare nu este usor de manevrat fara ajutorul profesionistilor. Acelasi lucru cu demontarea – veti avea in continuare nevoie de ajutorul specialistului. Daca nu intentionati sa utilizati sistemul de pompare in timpul iernii, este mult mai bine daca eliminati pompa in timpul perioadei de inactivitate.

Exista doua tipuri de dispozitive submersibile de pompare a apei: vibratoare si centrifuge. Primul este mai accesibil, dar daca il veti folosi in apa murdara a mlastinilor, nu va functiona corect. Dispozitivul de pompare centrifugal functioneaza cu ajutorul palelor si rotilor care sunt de fapt partile pompei. Apa murdara nu este o piedica din cauza fortei actiunii dispozitivului de pompare. In functie de optiunile si oportunitatile care au dispozitivul de pompare, pretul acestuia va fi de cateva ori mai mare decat al altora.

Pompele de apa sunt, de asemenea, impartite in functie de metoda de alimentare. De exemplu, sursa de energie dependenta este cea mai buna optiune pentru irigarea prin picurare a serei sau gradinii. Lucreaza direct din retea. Dar celelalte doua tipuri (autonome sau pe benzina) de pompe functioneaza fara retea ceea ce simplifica munca in gradina. Dar ar trebui sa intelegeti ca aceste tipuri de sisteme de alimentare sunt mult mai scumpe in comparatie cu altele.

Share