home ECONOMIE, POLITICA Anul viitor, disputa palatelor va deveni dramatică

Anul viitor, disputa palatelor va deveni dramatică

Share

Mişcările groteşti făcute de USL în aceste zile, cu noile declaraţii neo-vadimiene ale lui Victor Ponta şi Ilie Sârbu şi reacţia radicală a lui Traian Băsescu, ne indică felul cum va arăta întreg anul electoral viitor.

Adepţii USL se vor cantona în realitatea alternativă oferită servită spre consum teleelectoratului propriu. În aceasta, Traian Băsescu este un tiran, un dictator periculos, care a transformat ţara în moşia sa, după ce a băgat adânc mâna în buzunarele bieţilor bugetari şi pensionari, sărăcindu-i, aducând România la faliment, iar acum, de când statul român a început să-şi revină, sub guvernarea benéfică a USL, se opune democraţiei şi pluralismului, e corupt şi a început să cumpere mai nou teren, intenţionând să devină un mare latifundiar după terminarea mandatului de la Cotroceni.

Această campanie otrăvită este nişată pe omul simplu de la ţară, care-i urăşte pe noii moşieri ai epocii de azi. Oamenii săraci ce votează cu USL îl vor identifica pe Băsescu drept unul dintre aceştia, cu Ioana Băsescu pusă de formă, fantoşă în faţa preşedintelui putred de corupţie.

Otrăvirea electoratului uselist prin media aservite va fi maximă. Cu uşurinţă este de prefigurat că oficinele Antena 3 şi RTV vor clama că Traian Băsescu a furat, e un escroc, un infractor, care, după ce a vândut Flota, acum controlează Justiţia, terorizează românii cu anchete direcţionate politic şi e hoţul numărul unu al ţării.

Aceste trompete mincinoase, ce vor fi lansate sistematic, în mesaje simple, necruţătoare, vor fi greu de contracarat. Majoritatea useliştilor sunt oameni simpli, cu 12 clase şi chiar mai puţine. Şi dacă unii vor înţelege că, de exemplu, creditul dat Ioanei Băsescu a fost perfect legal, resentimentul faţă de “bogatul care se împrumută de la stat cu milioane de euro” va fi mai puternic şi va orbi mulţi oameni.

Argumentul opoziţiei de centru-dreapta, că adevăraţii corupţi sunt liderii USL, care îl atacă din acest motiv pe liderul Opoziţiei (ce este în fapt şeful statului), va fi contracarat de USL cu trimiterea la DNA a unor plângeri penale pentru corupţie privind liderii Opoziţiei, în frunte cu şeful statului.

Când procurorii vor da NUP (neînceperea urmăririi penale) în câte un astfel de dosar fabricat de Executiv, oficinele vor spune: “Desigur, sunt procurorii lui Băsescu, care lucrează direcţionat politic! Pe ai noştri, care sunt nevinovaţi, îi trimit la puşcărie, iar pe ai lor, care sunt corupţi, îi absolvă de orice vină!”.

În acest timp, procurorii anticorupţie şi judecătorii care vor continua să dea sentinţe contra adevăraţilor corupţi vor fi diabolizaţi, printr-un linşaj mediatic înteţit, după modelul deja exersat de Antena 3.

Traian Băsescu va contraataca, mai mult ca sigur. Dacă a spus că Victor Ponta este foarte corupt, acum trebuie să aducă probe. Le va aduce. Trebuie să facă o plângere penală ori mai multe. Le va face, suntem convinşi, altfel nu e deloc credibil. Acum nu se mai poate opri, pentru că o oprire va fi imediat taxată de oficinele USL ca o dovadă că preşedintele nu poate să-şi susţină acuzaţiile cu probe, fapte, documente.

Există câţiva factori de input, după părerea noastră, care, dacă nu sunt îndepliniţi, la finalul anului viitor PSD va da noul preşedinte.

1. Opoziţia de centru-dreapta va trebui să se unească relativ rapid, înainte de europarlamentare şi să anunţe destul de repede, în urma unui proces de selecţie transparent (nu ezoteric pentru electorat, precum caucusul de acum din PDL), cine este candidatul său la Preşedinţie, care trebuie susţinut de toată coaliția.

2. Dezvăluirile despre liderii USL şi în primul rând despre candidatul USL / PSD la Preşedinţie trebuie să fie extrem de dure şi să convingă 50% + 1 din electorat că acest om e un pericol pentru statul de drept și prosperitatea românului de rând. Păţania lui Geoană, cu lipirea sa de imaginea negativă a lui Sorin Ovidiu Vântu, e un bun exemplu.

3. Cinic vorbind, cu cât criza economică se adânceşte şi afectează mai mulţi români, pe fondul proastei guvernări USL, şansele Opoziţiei să dea viitorul preşedinte sunt mai mari.

Fie vorba-ntre noi, că tot nu ne aude nimeni, reacția la inițiativa supraaccizei la carburanţi este o probă de bună-credinţă din partea lui Băsescu. Dacă voia să sacrifice românii şi să speculeze politic la maximum anul viitor efectele creşterii accizei, nu se încorda deloc pe chestiunea aceasta, ci lăsa măsura fiscală toxică să acţioneze şi să-i afecteze cât mai mult pe români, stând la cotitură şi speculând efectele ei, ce sunt previzibile.

Nu trebuia să facă decât un singur lucru: să se spele pe mâini de astfel de erori guvernamentale. Nu a făcut-o. A ieşit la bătaie. Bravo lui.

Share