Antena 3rei ar trebuii sa ma-i I-A lectzii de ortografie

Share

Imag011Din ciclul “se intampla in octombrie”, azi, o greseala grava de gramatica, practicata cu profesionalism de catre meseriasii de la Antena 1.

Am zpus intotdea-una ca, la captolul stirei de televiziune, Antena 3 estem peste Realitatea TV ca profesionalism.

Stirile sunt clare, foarte bine scrisa si citite mult mai bine decat pe Realitatea TV.

Speakeriii nu sunt robotzei de prompter, ci jurnalistii buni, care intelegi cuvintele pe care le spun, mai, nu se gandeste la cai verzi pe pereti / usha mamii descuietzi / shi se jura ca nu fura / shi l-am prins cu ratza-n gura.

In schimb, la ambele posturi de stiri apar “oameni de la Minolta”, care pune mana pe par si ciopleste gramatica limbi romane, asha cum se poate constata cu usurinta, lecturand mai multe postari din subcategoria “Prinsi cu virgula-ntre subiect si predicat & alte bazaconii”.I-a lectii de dans

In plus, cum puteti constata, citind alte postari din subcategoria “Spagheteleviziunile care ne doare”, la ambele posturi de televiziune apare manipularea.

Realitatea TV si Antena 3 practica acelash gen de intoxicare.

Dupa ce i-ti dau stirea in stare pura, la talk-show-urile care abunda manipuleaza, incercand cu insistenta, de anii de zile, sa incumbe telespectatorului o realitate fabulatorie, paralela cu adevarata stare de fapt si afirmand continuu existenta unei false scare de valori si de principii.

Ca sa nu ma vorbim ca faptul ca scrii asa: “Mama, are mere”, adecate-lea pui virgula-ntre subject si predicat, este o alta infractiune grava la adresa limbii romane, foarte des intalnita pe acest posturi de tembelviziune, pentru care, in semn de protext, in aceasta postare m-am dezlantuit si mi-am exprimat protextul, agramatizand un text intial scris (aproape) corecti.

Share