home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Andreea Berecleanu s-a supărat pe teledonul lui Dan Voiculescu

Andreea Berecleanu s-a supărat pe teledonul lui Dan Voiculescu

Share

Andreea Berecleanu, fosta prezentatoare la Antena 1, critică teledonul lansat de Antena 1 şi Antena 3, prin care românilor li se solicită să doneze bani pentru spitale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Dan Voiculescu, de la care statul are de recuperat peste 50 de milioane de euro din prejudiciul cauzat prin infracţiuni de corupţie, a donat doar 100.000 de euro.

„Informaţii primesc de pretutindeni, de pe toate continentele, de la prieteni, că mulţi dintre voi. Oamenii sunt năpăstuiţi, sunt neputincioşi, mulţi îşi duc existenţa de la o lună la alta şi chiar de la o zi la alta. Situaţia este dramatică peste tot. Şi totuşi, nicăieri în această lume nu s-a făcut un teledon. Oare de ce?

Sigur că nu îţi bagă nimeni cu forţa mâna în buzunar, dar acum e sfâşietor să ceri de la un popor care NU ARE DE UNDE! Un popor care S-A SACRIFICAT DESTUL! De peste 80 de ani! S-au sacrificat părinţii şi bunicii noştri, acum se sacrifică aceste generaţii. E de înţeles ca firmele să doneze, dar ÎN TĂCERE! Sau persoanele care au putere financiară. Avem prieteni care au făcut deja asta, avem oameni din familie care au ştiut drumul atunci când au avut de făcut o donaţie!

De ce trebuie expunere pentru aşa ceva? Sper că tot ajutorul să fie REAL pentru cei care au nevoie şi sper că medicii aflaţi în prima linie să-l primească! Vreau să ştiţi un singur lucru. Aceasta postare nu are nimic subiectiv în ea. Au existat multe momente în care am prezentat şi realizat teledoane, dar pentru cazuri izolate, pentru romani sinistraţi, pentru zone din ţară afectate de calamităţi.

Aşadar, cei care au donat atunci, nu erau în situaţia respectivă, îşi permiteau să facă un gest nobil. Uniunea acestui popor sta şi în solidaritatea faţă de cei care nu sunt bolnavi dar stau acasă uitându-se la un frigider gol! Sau la cei care încă muncesc pentru că nu au nicio economie şi trebuie să-şi întreţină familia. Cei care trebuie să facă ceva sunt cei de la conducerea ţării, de acum, şi dintotdeauna!”, a scris Berecleanu, pe Facebook.

Jurnalistul Mircea Marian atrage atenţia că Voiculescu şi Tiriac au donat doar câte 100.000 de euro în condiţiile în care au vut beneficii uriaşe din partea statului român.

„100.000 de euro a donat famiglia Voiculescu la teledonul organizat de televiziunea lor. Să fie primit! Nu sunt eu în măsură să judec dacă Grapini a dat mult sau puţin – 2.000 de euro – sau dacă fam. Tiriac putea mai mult (100.000 de euro). Orice ajutor e binevenit!

Dar, după 29 de ani de presă, am devenit cam suspicios şi mă întreb dacă asta nu e PR pentru nişte cetăţeni care au supt statul de sume de zeci de ori peste ceea ce au donat, azi, cu mult spectacol. Poate, repet, sunt prea suspicios.

În orice caz, numitul Dan Voiculescu ne-ar ajuta mai mult dacă ar returna zecile de milioanele de euro din dosarul ICA, prejudiciul stabilit de judecători. Atât. Şi renunţăm la sută aia de mii de euro”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Ministerul de Finanţe a dezvăluit că ANAF a recuperat până la 6 mai 2019 doar 9 milioane de euro din prejudiciul de 60.482.615 euro din dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

Share